Subotnji program

22.03.2019.

Vodstva kroz izložbe i radionice za kraj Dana darovitih učenika

Posljednjeg dana obilježavanja Dana darovitih učenika u Rijeci, u subotu, 23. ožujka, ponovno će se održati niz aktivnosti.

Za djecu predškolske dobi organizirana je besplatna radionica „Riba ribi grizi rep“ od 10 do 11 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Muzejski trg 1). Voditeljica radionica je Andrea Samaržija. Radionica se bavi tradicijom i običajima primorskog kraja. Radi ograničenog broja sudionika (do 15) obavezna je prethodna najava. Kontakt za najavu: Andrea Samaržija, e-mail: cudotvornica@ppmhp.hr  ili na tel.051/213578 .

Za učenike 5. i 6. razreda osnovne škole Likovno-istraživački atelier darovitih osnovnoškolaca (LIADO) u 11 sati u Malom salonu organizira radionicu po istoimenoj izložbi „Domaće ljekarije“. Voditeljice su Nina Licul i Tea Paškov Vukojević. Na radionici će se analizirati izložbu koja polazi od toga da su ljudi oduvijek nastojali proniknuti u nedostupno i spoznati stvarnost s „ove“ i „one“ strane razumskog, služeći se i maštarijama, praznovjerjem, prividima. Mentori će likovnu radionicu voditi između područja magije i pučke medicine, alternativnih i neslužbenih načina korištenja biljaka te njihovog eksperimentalnog tretmana u suvremenoj umjetnosti.

Radionica „…iz duha glazbe“ s početkom u 10 sati organizira se u Galeriji Kortil za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole, pod vodstvom Laure i Borisa Herceg. S polaznicima će se analizirati izložba dizajnerskog tandema Bachrach-Krištofić (Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić). Likovna radionica izdvojit će razna područja vizualnih umjetnosti i kulturne industrije. Prijaviti se možete putem e-mailom na centarzadarovite@czpd.hr.

Organizirano vodstvo kroz izložbe za posjetitelje u subotu organiziraju Mala galerija i čitaonica na Trsatu. Tako će Daria Pilepić Struja zainteresiranima reći sve o izložbi  „Fotografije Sušaka“ Ivana Vranjića, što je u trsatskoj čitaonici otvorena do 24. ožujka. Do tog datuma može se razgledati i izložba radova učenika pod nazivom „Ekologija u umjetničkoj interpretaciji“, u Maloj galeriji, u atriju Škole za primijenjenu umjetnost.

Dječji vrtić More u Dvorcu Stara Sušica 22. i 23. ožujka organizira Prirodoslovno znanstveni kamp "U potrazi za šumskim blagom". Djeca će biti u prilici učiti o prirodi u prirodi, doživjeti je svim osjetilima te u potrazi za skrivenim blagom otkrivati tajne prirodne baštine Stare Sušice.