Program razvoja

18.04.2012.

Uskoro novi most i lučki terminal na Krku?

Autor: Radio Rijeka

Proširenje Luke Rijeka u Omišalj, novi Krčki most sa željeznicom i terminal tekućeg plina u Prostornom su planu Primorsko-goranske županije, ali lokalno stanovništvo još nije do kraja odobrilo takav program razvoja.

Krcki mostFoto: CroMeteo
Foto: CroMeteo

Županijska uprava neće nametati lokalnoj upravi planove razvoja, nego će se zajedno dogovoriti o budućnosti, zaključak je susreta županijskih i otočnih čelnika u Krku.

Otok Krk ima veliki veliki razvojni potencijal jer je još uvijek neizgrađena 21 turistička zona od ukupno 39. Predviđa se da će u sljedećih 20 godina demografski rast biti 15 posto, pa treba stvoriti i nova radna mjesta.

Turizam ne može biti jedina grana gospodarstva na otoku, rečeno je na susretu, stoga prostorni plan Primorsko-goranske županije predviđa i razvoj industrije, posebno u Omišlju.

Novim prostornim planom predviđeno je premještanje dijela riječke luke na otok Krk, kao i izgradnja novoga Krčkog mosta kojim bi trebala ići i željeznica, zatim LNG terminal, plinska elektrana i gospodarska zona, rekao je ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije Mladen Črnjar.

Prostorni plan PGŽ-a trebao bi biti donesen do kraja ove godine, a vrlo je važan za realizaciju najvažnijega hrvatskog prometnog projekta - nizinske pruge od Rijeke do Zagreba.

Izvor: Radio Rijeka

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1