Na raspolaganju 14.000 stipendija

21.09.2017.

Uskoro 6. sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci

Institut za razvoj obrazovanja organizira 6. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci, koji će se održati 19. listopada 2017. na Sveučilištu u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, od 10.00 do 16.00 sati. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Austrija. Posjetitelje očekuje više od 40 izlagača koji će predstaviti preko 14.000 stipendija.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji Sajma moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

MZOS nudi 7.600 stipendija

Najveći dio novih stipendija, njih čak 7.600, odnosi se na stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje će iste predstaviti na Sajmu. MZO je osiguralo 4.600 dodatnih socijalno-ekonomskih stipendija godišnje te prvi put najmanje 3.000 STEM stipendija godišnje za studij u Hrvatskoj.

Riječki kutak

I ove godine, učenici i studenti moći će posjetiti Riječki kutak, koji je od prošle godine sastavni dio riječkog Sajma. Radi se o posebno, vizualno istaknutom i centralno smještenom izlagačkom dijelu Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama i studijskim programima koje dodjeljuju glavni partner Sajma, Sveučilište u Rijeci, te donatori Sajma, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

40 izlagača

Na Sajmu će svoje stipendije i programe stipendiranja predstaviti i izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Sudjelovat će više od 40 izlagača iz Hrvatske i čak 12 zemalja Europe i Sjeverne Amerike: Austrija, SAD, Njemačka, Francuska, Kanada, Italija, Norveška, Danska, Nizozemska, Slovenija, Švicarska te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.