TURIZAM

15.11.2018.

USE IT Rijeka: Prijavite se na natječaj za izradu nove mapa grada za mlade putnike!

Suradnjom Turističke zajednice grada Rijeka i Regionalnog info-centra za mlade Rijeka - UMKI objavljuje se natječaj za grafičkog dizajnera i ilustratorskog suradnika na projektu nove mape grada Rijeke za mlade, USE-IT Rijeka. Natječaj će biti otvoren od 13. do 23. studenog 2018. godine, a mogu se javiti osobe od 16 godina do 35. godina.

Suradnjom Turističke zajednice grada Rijeka i Regionalnog info-centra za mlade Rijeka - UMKI objavljuje se natječaj za grafičkog dizajnera i ilustratorskog suradnika na projektu  nove mape grada Rijeke za mlade, USE-IT Rijeka. Natječaj će biti otvoren od 13. do 23. studenog 2018. godine, a mogu se javiti osobe od 16 godina do 35. godina.

Odabir će obavljati neovisna komisija, a novčana naknada za grafičkog dizajnera iznosit će 2.600 kn (neto iznos), a ista novčana naknada predviđena je i za ilustratora.

USE-IT je europski brend, a to su u osnovi neklasični turistički vodiči. USE IT mapa Rijeke radit će se za mlade posjetitelje našeg grada koju su u potpunosti izradili sami mladi Riječanke i Riječani.

Cilj ovog projekta je proširiti svijest o upoznavanju gradova Europe zabavnim i praktičnim mapama kroz oči i savjete samih lokalaca koji su sudjeluju u ovom projektu, ali na jedan nekonvencionalan način tako da posjetitelj skoro preko karte može osjetiti mirise, okuse, puls i dušu Rijeke.

Projekt je do sada realiziran u preko 40 gradova Europe, od Hrvatskih gradova ima ga samo Zagreb. USE-IT je napravljen isključivo kroz sudjelovanje lokalaca, nema veze s profesionalnim recenzorima, nitko od navedenih objekata niti u jednom obliku nije platio da se nalazi na mapi, stoga je USE-IT 100% slobodan od reklama, i nastoji objektivnim pristupom prenijeti subjektivne savjete mladih iz Rijeke.

Mapa će biti besplatna i svake godine dobivat će dobivati novo ruho, a moći se pronaći od 2019. godine u info-centru turističke zajednice Rijeka, te u hostelima koji su obuhvaćeni na području grada Rijeke. Ovaj vodič služi upoznavanju života i duše samoga grada.      

Natječaj provodi udruga Regionalni info–centar za mlade Rijeka- UMKI uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke. Za sve informacije glede natječaja ili bilo kakvih dodatnih informacija svi zainteresirani mogu se obratiti na tel. +385/051-320-777 • fax. +385/051320778 • mob. +385/91-2449-557 • e-mail: umki@umki.hr.