VIDEO

22.10.2015.

Uređeno igralište Waldorfskog dječjeg vrtića Mala Vila

Autor: Zoran Krušvar

U sklopu Waldorfskog dječjeg vrtića Mala vila danas je otvoreno novouređeno dječje igralište na mjestu nekadašnjeg gradskog vrta koji je prenamijenjen u tu svrhu. Igralište je realizirano na parceli Grada Rijeke danoj u najam Waldorfskom dječjem vrtiću, a uređeno je donacijama njemačkih osnovnoškolaca, grada Sttutgarta i njemačke udruge Kukuk.

Uređeno igralište Waldorfskog dječjeg vrtića Mala Vila

Zahvaljujući vrijednoj donaciji stuttgardskih osnovnoškolaca, grada Stuttgarta i građevinske tvrtke Kukuk gradski vrt je prenamijenjen u dječje igralište Waldorfskog dječjeg vrtića Mala Vila.

Prema podacima vrtića Mala vila djeca osmog razreda škole Grund – und Werkrealschule Ostheim prikupila su čak 16.000 eura, a novac je uložen u kreativno osmišljeno igralište za riječke mališane. Uz to, učenici su sudjelovali i u građevinskim radovima tijekom svog višednevnog boravka u Rijeci, a vođeni projektantima udruge Kukuk.

Otvorenju je nazočila i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj uz ravnatelje vrtića i škole, donatore iz Njemačke, te brojne okupljene uzvanike.

Projekt uređenja igrališta rezultat je suradnje odgojno-obrazovnih ustanova, Grada i privatnog sektora, igralište je uređeno korištenjem isključivo prirodnih materijala te dizajnirano u skladu s ekološkim standardima, poštujući dječju individualnost i kreativnost u igri. Riječ je o doista jedinstvenoj suradnji između predstavnika odgojno obrazovnih ustanova, grada i privatnog sektora zahvaljujući kojoj su riječki mališani dobili moderno opremljen park za igru i druženje.