Dječji vrtić Rijeka

18.04.2018.

Upisi u gradske dječje vrtiće od 7. do 11. svibnja

Autor: Smiljana Radović Lagator

Na današnjem kolegiju gradonačelnika najavljeni su upisi djece u gradske vrtiće za pedagošku 2018./2019. godinu – Dječji vrtić Rijeka će od 23. do 27. travnja primati zahtjeve za dosadašnje korisnike, odnosno djecu koja će nastaviti pohađati vrtić i idućoj godini, dok će od 7. do 11. svibnja trajati upisi za buduće korisnike.

U jaslički program može se upisati dijete koje do 31. kolovoza tekuće kalendarske godine navrši šest mjeseci, odnosno jednu godinu, ovisno o programu kojeg nude pojedine jaslice na području grada, dok vrtićki program može polaziti dijete koje do kraja kolovoza navrši tri godine.

Prijava za upis djece u Dječji vrtić može se podnijeti osobno ili putem e-obrasca koji će roditelji moći ispuniti putem Informacijskog servisu Grada Rijeke. Roditelj može prijaviti dijete u samo jedan odabrani Centar predškolskog odgoja Dječjeg vrtića Rijeka.

Zahtjevi i prijave zaprimat će se svakog radnog dana u vremenu od 12,00 do 18,00 sati u svim Centrima predškolskog odgoja.

• CPO POTOK, J. Završnika 3, Rijeka za podcentre: Potok, Rastočine, Drenova, Mlaka i Topolino;

• CPO SUŠAK, Braće Stipčić 32, Rijeka za podcentre: Vežica, Galeb, Morčić, Đurđice, Pčelice, Bulevard i Veseljko;

• CPO TURNIĆ, Mihovilići 33, Rijeka za podcentre: Mavrica, Turnić, Krnjevo, Podmurvice, Zvonimir Cviić, Pehlin i Radost;

• CPO MAESTRAL, Kozala 47/A, Rijeka za podcentre: Kvarner, Maestral, Delfin, Belveder, Gabbiano i Vidrice;

• CPO ZAMET, Bože Vidasa 12/A, Rijeka za podcentre: Zamet, Oblačić, Krijesnica, Mirta, Gardelin i Srdoči.

Povjerenstvo za provedbu upisa odlučuje o prijavama za upis na temelju dostavljene dokumentacije i obavljenih inicijalnih razgovora roditelja, uz nazočnost djeteta, sa stručnim timom Dječjeg vrtića.

Privremeni rezultati prijava za upis u Dječji vrtić Rijeka, objavit će se na oglasnim pločama svih podcentara predškolskog odgoja 30. svibnja, dok će konačni rezultati prijava upisa biti objavljeni u svim podcentrima predškolskog odgoja 19. lipnja.

Odluka o Upisu djece i o mjerilima upisa u dječji vrtić rijeka za pedagošku 2018./2019. godinu, usvojena na 19. gradonačelnikovom kolegiju, sadrži i vrste programa koji se provode u Dječjem vrtiću Rijeka, potrebnu dokumentaciju za dosadašnje i buduće korisnike, kao i način ostvarivanja prednosti pri upisu.