Projekt "Želimo vježbati vid"

28.12.2018.

Udruga "...i djeci s ljubavlju" promovirala svoj 13. humanitarni kalendar

Autor: Filip Brnelić

U Gradskoj vijećnici održana je promocija humanitarnog kalendara izrađenog u sklopu nacionalnog projekta „Želimo vježbati vid“ koji u Rijeci provodi udruga „...i djeci s ljubavlju“.

Udruga „...i djeci s ljubavlju“ promovirala svoj 13. humanitarni kalendar

Ovaj višegodišnji projekt usmjeren je na senzibilizaciju opće i stručne javnosti za rano prepoznavanje i intervenciju kod djece s poteškoćama vida, kao i pružanje pomoći djeci i njihovim obiteljima pri liječenju i razvoju, a njegov je krajnji cilj pokretanje centra za rehabilitaciju vida u Rijeci.

Fotografiranjem za kalendar podršku projektu dali su brojni sportaši iz cijele Hrvatske, uključujući igrače HNK-a Rijeka, Udruge slijepih PGŽ-a, Sportskog kluba slijepih Rijeka, Udruge slijepih Istarske županije, Biciklističkog kluba slijepih Istarske županije „Tandem“, Sport Studija „Prime“ iz Osijeka te splitskih sportaša iz Udruge slabovidnih „Vidim“, odbojkaškog kluba „Split“ i jedriličarskog kluba „Mornar“. Kalendar se može kupiti u prostorijama udruge po cijeni od 50 kuna, a sav će prihod od prodaje biti namijenjen financiranju nastavku projekta „Želimo vježbati vid“ u 2019. godini.

Povodom ovog projekta proteklog je mjeseca održan i humanitarni malonogometni turnir kojemu se među ostalima odazvala i ekipa gradskih vijećnika Grada Rijeke, a podršku projektu može se dati i donacijom o čemu više informacija možete saznati na web stranici udruge.

Projekt uživa pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.