Kutak za mališane

11.10.2018.

Učionica u prirodi – uređeno dječje igralište pored OŠ "Nikola Tesla"

Autor: Smiljana Radović Lagator

Pored Osnovne škole "Nikola Tesla" uređeno je dječje igralište, osmišljeno kao učionica u prirodi. Na novuređenoj površini postavljena je dječja garnitura za sjedenje, kružna klupa oko stabla, dvije sprave za igru, učilica visinomjer u obliku gljive, kućica gljiva koja predstavlja pult u trgovini i vertikalna ploča za pisanje. Podloga je pošljunčana, a oko visinomjera i kućice postavljena je antistres podloga.

Pored Osnovne škole Nikola Tesla uređeno je dječje igralište, osmišljeno kao učionica u prirodi. Na novuređenoj površini postavljena je dječja garnitura za sjedenje, kružna klupa oko stabla, dvije sprave za igru, učilica visinomjer u obliku gljive, kućica gljiva koja predstavlja pult u trgovini i vertikalna ploča za pisanje. Podloga je pošljunčana, a oko visinomjera i kućice postavljena je antistres podloga.

Igralište je hortikulturno uređeno sadnjom živice, kako bi se prostor učinio ne samo ugodnijim za boravak djece, već i na neki način ogradilo dječje igralište i spriječilo izlazak djece na prometni dio ulice.

Dječje igralište uređeno je sredstvima tvrtke Projekt Stari grad d.o.o. kao dio obveza iz Ugovora vezanog uz izgradnju zgrade na Klobučarićevom trgu.