DJEČJI DOM „TIĆ“

19.03.2015.

Učenici i nastavnici OŠ Eugen Kumičić podržali akciju “Vaše knjige pišu”

Autor: Iva Blažević

Krajem prošle godine Dječji dom “Tić” pokrenuo je akciju prikupljanja knjiga „Vaše knjige pišu“ u cilju stvaranja biblioteke u svom domu u koju su se uključili brojni građani i firme. Osim njih, u akciji su sudjelovali učenici i nastavnici OŠ Eugen Kumičić i na taj način se pridružili stvaranju biblioteke u dječjem domu.

Kako bi se povećala kvaliteta pomoći u učenju i provođenju slobodnog vremena, u Dječjem domu “Tić”, pokrenuta je akcija prikupljanja knjiga i stvaranja biblioteke pod nazivom “Vaše knjige pišu”. Na taj način djeci bi se približile knjige s ciljem poticanja djece na čitanje i uživanje u njima.

Osim brojnih građana i firmi koji su podržali akciju sakupivši više od 100 naslova, učenici i nastavnici OŠ Eugen Kumičić potpomogli su akciju sakupivši  još 60-ak knjiga i slikovnica. Predstavnici Osnovne škole, na čelu sa pedagoginjom Bojanom Marin koja je i inicirala cijelu akciju, predali su danas u prostorijama doma prikupljene knjige.

Ovom akcijom Dječji dom Tić želi djeci, koja su uključena u poludnevni tretman približiti knjige, učiniti ih dostupnim i time potaknuti djecu na čitanje i uživanje u njima.