VIDEO: OBILAZAK GRADILIŠTA

18.03.2017.

U svibnju završetak radova na Dječjem vrtiću "Morčić"

Autor: Sanja Kapidžić

U petak, 17. ožujka, održao se obilazak gradilišta Dječjeg vrtića Morčić na Gornjoj Vežici, na adresi Braće Stipčić 32. Novi objekt vrtića, koji bi trebao biti gotov u svibnju, imat će prizemlje i prvi kat. Ovim zahvatima povećat će se kapacitet vrtića, podići nivo kvalitete smještaja i smanjiti zahtjevi za potrošnju energije za grijanje i hlađenje.

U petak, 17. ožujka, održao se obilazak gradilišta Dječjeg vrtića Morčić na Gornjoj Vežici, na adresi Braće Stipčić 32. Novi objekt vrtića, koji bi trebao biti gotov u svibnju, imat će prizemlje i prvi kat. Ovim zahvatima povećat će se kapacitet vrtića, podići će se nivo kvalitete smještaja, a smanjit će se i zahtjevi za potrošnju energije za grijanje i hlađenje objekta.

Radovi na uklanjanju postojećeg objekta vrtića Morčić i pripreme lokacije za izgradnju novog objekta po principu modularne gradnje od čeličnih predfabriciranih elemenata započeli su 16. siječnja. Nakon izvršenih radova iskopa i izrade temelja, 9. ožujka započela je montaža modula.

Obilasku su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj te pročelnik Odjela za gospodarenje imovinom Vladimir Benac.

Nakon završetka „Morčića“, započet će i izgradnja Dječjeg vrtića „Đurđica“ na Vojaku, koji bi trebao biti gotov do kraja godine. Time bi trebale biti zadovoljene potrebe roditelja za smještaj djece u vrtić u istočnom dijelu grada, posebno u jasličke skupine, rekao je gradonačelnik Obersnel. 

U izgradnju oba vrtića investirano je ukupno 37 milijuna kuna.