Građanska solidarnost

13.09.2017.

U riječkom KBC-u normalizirane zalihe krvi zahvaljujući ogromnom odazivu darivatelja

Crveni križ Rijeka i KBC-a Rijeka objavili su javnu zahvalu građanima koji su se proteklih dana u velikom broju odazvali njihovom apelu i darovali krvi. Zalihe krvi trenutno su zadovoljavajuće, a proces opskrbe za sve zdravstvene ustanove u čak tri županije provodi se uobičajenim tijekom.

Održana akcija darivanja krvi u prostorijama MO Turnić

Tijekom četiri dana apela za darivanje krvi prikupljeno je ukupno 545 doza krvi, od toga 315 doza u KBC-u Rijeka, a 230 doza kroz terenske akcije. U sklopu izvanrednog poziva velikoj obitelji darivatelja pristupilo je čak 112 novih davatelja (78 osoba u prostoru bolnice i 34 na terenskim akcijama).

„Zahvaljujemo se svim građanima, divnim ljudima koji su reagirali na apel i došli darivati krv. Također, ovaj jedinstveni iskaz građanske solidarnosti ne bi se mogao provesti bez snažne podrške medija“, navodi se u priopćenju Crvenog križa i KBC-a Rijeka, uz poziv građanima da nastave darivati krv, posebno mladi ljudi koji su to učinili ili će tek učiniti po prvi put.

Sve informacije mogu se dobiti na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu na telefon 051/658-352, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051/213-873 ili putem besplatnog telefona za darivatelje krvi 0800 200 221.