Pripremite se na gužve

19.06.2019.

U ponedjeljak počinju radovi u Krešimirovoj ulici

U ponedjeljak, 24. lipnja, započinju radovi na rekonstrukciji Krešimirove ulice, zbog kojih će sljedećih godinu dana vrijediti nova regulacija prometa. Promet će se odvijati dvosmjerno, dvjema prometnim trakama, a na trasi radova ukinut će se sve autobusne stanice, osim onih kod Indexa.

U ponedjeljak, 24. lipnja, započinju radovi na rekonstrukciji Krešimirove ulice. Kako navodi Gradski prometni centar, riječ je o vrlo složenim radovima koji obuhvaćaju izgradnju novog kolektora otpadnih voda, vodovoda i ostale infrastrukture, a predviđeni rok dovršenja radova je 12 mjeseci.
Foto: Google maps

Kako navodi Gradski prometni centar, riječ je o vrlo složenim radovima koji obuhvaćaju izgradnju novog kolektora otpadnih voda, vodovoda i ostale infrastrukture, a predviđeni rok dovršenja radova je 12 mjeseci.

Trasa odvijanja radova duljine je 930 m, obuhvaća dva južna prometna traka i proteže se od raskrižja s Ulicom Blaža Polića do raskrižja s Ulicom Milutina Barača. Na toj dionici promet će se odvijati dvosmjerno na dva sjeverna prometna traka. Radi održavanja minimalne protočnosti prometa, novom regulacijom prometa zabranjuje se lijevo skretanje iz Krešimirove na raskrižju prema Zavodu za javno zdravstvo, kao i lijevo skretanje iz Krešimirove u Manzonijevu ulicu. Također se zabranjuje lijevo skretanje iz Ulice Nikole Tesle u Krešimirovu u smjeru prema Žabici za sva vozila, osim za vozila javnog gradskog prijevoza i interventna vozila.  

Ukidanje autobusnih stanica

Na trasi odvijanja radova u Krešimirovoj ulici ukidaju se sve autobusne postaje, osim onih kod restorana Index (u oba smjera) koje se neznatno pomiču prema Trgu Žabica, a autobusna postaja na raskrižju Krešimirova-Milutina Barača-Zvonimirova (u smjeru prema središtu grada) premješta se u Zvonimirovu ulicu neposredno prije raskrižja. Autobusne postaje u Manzonijevoj ulici i Ulici Nikole Tesle ostaju u funkciji.

Sve gradske autobusne linije ostaju neizmijenjene i funkcionirat će prema redu vožnje, osim linije br. 3, koja mijenja smjer prometovanja u povratku prema centru grada, i umjesto Zvonimirovom i Krešimirovom, kretat će se relacijom Zvonimirova-Rikarda Benčića-Franje Čandeka-Vukovarska-Viktora Cara Emina-Fiorello la Guardia-Pomerio-Žrtava fašizma-Delta.  

Izbjegavanje gužvi

Očekuje se da će suženje Krešimirove ulice s četiri na dva prometna traka izazvati stalne prometne gužve i zastoje u prometu, koje će biti osobito izražene prilikom dolaska i odlaska s posla, pa se svim sudionicima u prometu savjetuje da što više koriste javni gradski prijevoz ili obilazne pravce, koji će biti označeni odgovarajućom prometnom signalizacijom. Također se za promet između istočnog i zapadnog dijela grada savjetuje korištenje Riječke obilaznice. 

Mole se svi sudionici u prometu za razumijevanje, te se upućuju da obavezno koriste obilazne pravce radi izbjegavanja gužvi.