Erasmus Student Network Rijeka

17.12.2018.

U humanitarnoj akciji prikupljene potrepštine za 78 školaraca

U humanitarnoj akciji "Studenti za djecu grada koji teče” koja se odvijala u protekla tri tjedna, u organizaciji Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka), prikupljene su potrepštine za 78 školaraca Primorsko-goranske županije. Akciji se priključilo 120 Riječana, a podjela poklona odvila se u subotu 15. prosinca u Klubu mladih Rijeka.

U humanitarnoj akciji

Akcija prikupljanja održala se tri uzastopna vikenda, u lokalu Corso Gelateria te na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu, a organizirana je u suradnji s Centrom za kulturu dijaloga, udrugom koja je ESN opskrbila informacijama o broju potrebite djece te njihovim božićnim željama. Za prikupljanje, vođenje popisa, pospremanje i podjelu poklona pobrinulo se 30-ak volontera ESN-a i Erasmus studenata.

U humanitarnoj akciji “Presretni smo što se velik broj ljudi odazvao i pokazao da imamo dobra srca koja žele darivati. Također, ponosni smo na našu malu udrugu koja je dokazala da nije bitno koliko smo veliki ili utjecajni, ako se trudimo činiti dobro – jer se ono na kraju pokaže”, kaže Ivana Jukić, organizatorica akcije.

ESN Rijeka zahvaljuje svim građanima koji su sudjelovali, Gelateriji Corso, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu te Klubu mladih Rijeka na omogućenom prostoru, kao i nakladničkoj kući Mitopeja na doniranim knjigama.

ESN Rijeka dio je europske organizacije Erasmus Student Network (ESN), najveće studentske volonterske organizacije u Europi, koja se prvenstveno bavi studentima na razmjeni. Pod ovim nazivom nalaze se brojni projekti koji potiču mobilnost, cjeloživotno učenje, multikulturalnost, ali i društvenu inkluziju.