VIDEO

23.04.2014.

U Cinestaru održana svečana premijera filma Atomski zdesna

Autor: Marta Ožanić

Svečana premijera filma održana je u utorak, 15. travnja u CineStaru Rijeka, a zbog velikog interesra građana premijera se održala istovremeno u čak dvije kino dvorane. Redatelj filma je Srđan Dragojević poznat po filmovima Parada, Mi nismo anđeli, Rane, Lepa sela lepo gore dok glavne uiloge u filmu nose Srđan Todorović, Nataša Janjić, Miloš Samolov, Goran Navojec i Brane Šturbej. Producentica filma je Biljana Prvanović (Parada, Kad porastem bit ću Kengur, Noćni brodovi, Bure Baruta).

Atomski zdesna

Film je svoju turneju započeo u Crnoj Gori, a preko Zagreba, Rijeke i Splita završio je u Dubrovniku. Radnja filma smještena je Hrvatskom djelu Jadranske obale, iako je doduše sniman na jugu Crne Gore, a prati agente prodavače u turističkom resortu koji okuplja potencijalne kupce apartmana koji si ti isti kupci ne mogu priuštiti a u resortu su pod krinkom besplatnog ljetovanja.

U središtu radnje filma nalazi se Mladen kojeg glumi Srđan Žika Todorović, sredovječni prodavač iz Beograda. Mladen je kao i ostali agenti beskrupulozni prodavač a krajnja beskrupuloznost ipak je Mladenov šef Metod,  sa čijom ženom je Mladen u vezi, a koji glumi invalida u kolicima kako bi djelovao pristupačnije kupcima. Metod Mladenu namješta teškog klijenta, ratnog veterana, kako bi mu sabotirao prodaju što bi značilo otkaz.

Atmosfera filma, koliko god da zabavlja, zapravo je teška a realno progovara o teškoćama tranzicijskog društva u ovoj regiji kojoj pripadamo.

Atmosferu sa premijere, razgovor sa redateljem Srđanom Dragojevićem kao i glumicom Natašom Janjić pogledajte u prilogu.