Povezivanje s Velikom Britanijom

18.09.2018.

U 2019. nove zrakoplovne linije TUI Airways iz Rijeke za London i Manchester

Od sljedeće godine, Zračna luka Rijeka s Velikom Britanijom bit će spojena dvjema novim zrakoplovnim linijama britanskog zračnog prijevoznika TUI Airwaysa.

TUI Airways iz Rijeke za Manchester i London Gatwick letjet će u ljetnoj sezoni 2019. godine, od 23. svibnja do 17. listopada, odnosno od 147 do 154 dana godišnje.

Uvođenje dvije zrakoplovne charter linije iz Rijeke za Veliku Britaniju, nakon gotovo 20 godina, rezultat je dogovora i sastanka održanog 24. srpnja ove godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture s predstavnicima TUI Grupe.

Na sastanku, na kojem su sudjelovali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić te predstavnici TUI Grupe, razgovaralo se o potrebi izlaska na englesko tržište i preduvjetima za povezivanju Hrvatske s Velikom Britanijom.

TUI Airways će Rijeku s Londonom i Manchesterom povezivati jednom tjedno, svakog četvrtka, u razdoblju od 23. svibnja do 17. listopada 2019. godine.

Karte za najavljene linije TUI Airwaysa prema Rijeci već su u prodaji, a na linijama bi trebao letjeti zrakoplov tipa Boeing 737-800 s kapacitetom od 189 sjedala.