Od 16. do 20. listopada

12.10.2017.

Tjedan ADHD-a u Rijeci: Upoznavanje s poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje kod djece

Riječka podružnica Udruge za razumijevanje ADHD-a „Buđenje“ od 16. do 20. listopada 2017. u Rijeci organizira Tjedan ADHD-a, poznatog kao poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje kod djece. Cilj manifestacije je upoznati zainteresiranu javnost, prije svega roditelje i obitelj te stručne djelatnike s ovom tematikom te načinima na koje se poteškoće izazvane ADHD-om mogu ublažiti i ili čak potpuno riješiti.

Nastupom dječjih zborova Morčići i Mali Riječani na Pavlinskom trgu u četvrtak, 31. kolovoza, završeno je ovogodišnje Ljeto u Starom gradu. Uz nastup mališana, održala se i tradicionalna nagradna dječja likovna igraonica pod nazivom Volim Školjić i Stari grad na kojoj su sudjelovali svi mališani predškolskog i školskog uzrasta.

„ADHD postoji kao skup sindroma koji se kod djece manifestiraju razdražljivošću, nedostatkom  pažnje i koncentracije, u nekim slučajevima čak i agresivnim ponašanjem, no na njega je adekvatnim pristupom itekako moguće utjecati te tako djeci omogućiti kvalitetniji razvoj u okolini u kojoj se nalaze“, navode iz Udruge „Buđenje“.

Manifestacija započinje otvaranjem štanda na Korzu gdje će članovi udruge razgovarati s građanima te ih upoznavati sa svojim radom i odgovarati na pitanja o ADHD-u. U petak, 20. listopada u 18 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke bit će organizirano i predavanje za sve koji žele čuti nešto više od ADHD-u od stručnjaka, ali i roditeljsko iskustvo iz prve ruke. Predavanja su otvorena za sve, posebice za roditelje, pedagoge i nastavnike.

Stručni dio predavanja održat će dr. sc. Nataša Vlah te Emina Kovačić mag. rehab. educ. koje će prikazati rezultate multimodalnog pristupa radu s učenikom s ADHD-om. Na istome će se mjestu prisutnima obratiti i roditelj jednog ADHD-ovca – Marko Anić, inače profesor po zanimanju.