Humanitarna akcija

01.03.2019.

"Sve za našu djecu" ove godine za opremanje senzorne sobe za osobe s Downovim sindromom

Autor: Radio Rijeka

Od danas je otvoren humanitarni telefon akcije Sve za našu djecu. Pozivom na broj 060 9009 građani mogu donirati pet kuna + pdv za Udrugu za sindrom Down Rijeka 21. Cilj je prikupiti 154 tisuće kuna za opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Down sindromom.

Od danas je otvoren humanitarni telefon akcije Sve za našu djecu. Pozivom na broj 060 9009 građani mogu donirati pet kuna + pdv za Udrugu za sindrom Down Rijeka 21. Cilj je prikupiti 154 tisuće kuna za opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Down sindromom. / Foto: Radio Rijeka
Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Broj 060 9009 otvoren je za pozive već od ponoći i tako će biti do kraja svibnja kako bi se u ovogodišnjoj akciji Sve za našu djecu prikupilo što više novca za pomoć Udruzi za sindrom Down Rijeka 21. U ovogodišnjoj akciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri cilj je opremiti senzornu sobu.

Humanitarni štandovi

Udruga Riječko srce je uz brojne volontere pripremila i promotivne materijale - majice, torbe, šalice - koji će se prodavati na štandovima na riječkom Korzu, a već su poznati i gotovo svi izvođači za oba humanitarna koncerta, najavio je predsjednik Udruge Riječko srce Dalibor Horvat.

Novinar Kanala Ri Larry Ambrozich podsjetio je kako su tri dosadašnje akcije bile namijenjene Udruzi Dira, Dječjoj onkologiji i hematologiji Klinike za pedijatriju na Kantridi te Odjelu za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine, a donacijama građana prikupljeno je ukupno 400 tisuća kuna.

Ovogodišnji je cilj prikupiti najmanje 154 tisuće kuna, koliko prema predračunu iznosi opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Down sindromom. Trenutno terapije koristi 60 članova udruge, rekla je tajnica udruge Rijeka 21 Ana Buneta. Istaknula je kako će senzorna soba koristiti za poticanje svih osjetila - vida, sluha i dodira. Bit će tu senzorna staza različitih tekstura za stimulaciju stopala i dlanova, valjci za provlačenje, zvukovi i slike, za ono što je pojedinom djetetu potrebno i s čime ima poteškoća, rekla je Buneta.

Dva koncerta

U sklopu akcije Sve za našu djecu ove će godine biti organizirana dva koncerta, u HKD-u 19. ožujka i na otvorenom 16. svibnja. "Dva dana uoči Međunarodnog dana osoba s Down sindromom u HKD-u će nastupiti zvijezde našeg kraja i Ča-vala, a u svibnju pripremamo koncert na Trgu Riječke rezolucije uz dvadesetak zvijezda hrvatske estrade i izravan televizijski prijenos", najavio je Ambrozich.

Voditeljica oba koncerta će uz televizijske profesionalce biti i Isabella Hujić. Mlada članica Udruge za sindrom Down Rijeka 21 već ima iskustvo vođenja festivala, u kazalištu radi kao hostesa, u udruzi vodi radionice zumbe, pleše i skija. "I opet ću voditi koncerte, i u HKD-u i na Trgu", najavila je Isabella te pozvala sugrađane da se pridruže akciji u publici koncerata i pozivom na broj 060 9009.

Emisiju poslušajte na Radiju Rijeka.