Udruga Portić

06.11.2017.

Svaštaraonica: Počeli upisi na kreativne radionice za djecu

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" organizira kreativne radionice za djecu mlađeg školskog uzrasta (do 5. razreda). Radionice će započeti u četvrtak, 9. studenoga 2017. godine, a održavat će se u prostoru Udruge Portić (Trg svete Barbare 5/I), jednom tjedno, od 18.00 do 19.30 sati.

Nastupom dječjih zborova Morčići i Mali Riječani na Pavlinskom trgu u četvrtak, 31. kolovoza, završeno je ovogodišnje Ljeto u Starom gradu. Uz nastup mališana, održala se i tradicionalna nagradna dječja likovna igraonica pod nazivom Volim Školjić i Stari grad na kojoj su sudjelovali svi mališani predškolskog i školskog uzrasta.

Radionice su usmjerene na poticanje kreativnosti i kreativnog izražavanja, a polaznici će imati priliku okušati se u različitim tehnikama, od likovnog izražavanja (crtanje, slikanje, modeliranje glinom i plastelinom, kolažiranje i sl.), izrađivanja rukotvorina do dramskog iskaza (kreiranje igrokaza).

U "Svaštaraonici“ će djeca, kroz zabavu i druženje, usvojiti brojna nova znanja i vještine, osloboditi maštu i kvalitetno provesti slobodno vrijeme.

Zainteresirani se mogu prijaviti svakoga radnog dana iza 16:00 sati na 091 892 7900 (Marina) ili na marina.bjelobaba@gmail.com, a prijave su otvorene do popunjenja mjesta.

Udruga Portić prepoznatljiva je po projektu "Pripovjedač/ica priča za laku noć" poznatijim pod nazivom "Tete i barbe pričalice" u sklopu kojeg educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak djece u Dječjoj bolnici na Kantridi kojeg, među ostalima, podržava i Grad Rijeka.