Od četvrtka, 14. siječnja 2016. godine

13.01.2016.

Sutra kreće naplata parkinga u krugu KBC-a Kantrida

Kao što je bilo i najavljeno prilikom potpisivanja Sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji (21. listopada 2015. godine) između KBC-a Rijeka, Grada Rijeke, Rijeka plusa te KD Autotrolej, sutra (14. siječnja) s realizacijom kreće III faza ovog projekta, odnosno naplata parkiranja u krugu KBC-a Kantrida.

Dječja bolnica Kantrida

Cijena sata parkiranja bit će identična cijeni sata parkiranja u krugu KBC-a Rijeka i KBC-a Sušak gdje je naplata krenula 15. prosinca 2015. godine,  odnosno 10 kuna sat, s tim da će se parkiranje naplaćivati radnim danom od 7 do 21 sat, te subotom od 7 do 18 sati. Prvih 60 minuta se ne naplaćuje kao i u vrijeme od 16 do 17 sati, odnosno za vrijeme posjete bolesnicima. Parkiranje se neće naplaćivati niti nedjeljom i praznikom. Inače, radno vrijeme parkirališta je radnim danom od 6 do 22 sata, te subotom od 6 do 20 sati.

Inače, do uvođenja naplate parkiranja u krugu, kako KBC-a Rijeka, tako i KBC-a Sušak i KBC-a Kantrida, došlo je na inicijativu Uprave KBC-a Rijeka, a kako bi se u prvom redu uvelo reda u prometovanje bolničkim krugovima i osigurao nesmetan protok vozila u prvom redu – interventnih vozila.

Sporazum je znači rezultat inicijative KBC-a, s ciljem uređenja prometa u svim lokalitetima Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Naime, praksa je pokazala da unutar KBC-a postoji velik problem s parkiranjem vozila. Analiza je pokazala da dnevno, samo kroz lokaciju bolnice u Rijeci prođe više od 2.000 vozila, a taj parking, među ostalima, koriste i građani koji rade u okolnim tvrtkama.  

Temeljem sklopljenog Sporazuma Rijeka plus d.o.o. će organizirati uređenje prometa i naplatu parkiranja unutar granica lokaliteta KBC Rijeka, Sušak i Kantrida. Isto tako osigurat će svakodnevnu i stalnu protočnost vozila unutar svih lokaliteta KBC-a, a osigurat će i rezervirana parkirna mjesta za vozila javnog gradskog prijevoza, odnosno minibus i taksi, zatim za vozila osoba s invaliditetom te za vozila dostave za potrebe KBC-a. Rijeka plus osigurat će i sigurnost prometovanja za vozila i pješake i djelovanje specijalnog vozila „pauk“ koje će premještati nepropisno parkirana vozila na lokaciju za smještaj nepropisno parkiranih vozila na Brajdici.

S tim u vezi treba spomenuti i kako je već uvedena autobusna linija KBC koja povezuje sva lokaliteta KBC –a odnosno Rijeku i Sušak.

Također, treba spomenuti kako u petak, 15. siječnja 2016., kreće i naplata parkiranja u Ulici Vjekoslava Dukića. Parkiralište se nalazi u zoni 1, bez ograničenja parkiranja, s tim da sat parkiranja stoji 4 kune. Parkiranje se naplaćuje od ponedjeljka do petka od 7 do 21 sat, subotom od 7 do 18 sati, dok se nedjeljom, praznikom i blagdanom ne naplaćuje.