Tradicionalna manifestacija i ove godine na Platku

07.02.2020.

Subotnji Maškarani Platak kao zagrijavanje za zvončarski spektakl u Čavlima

U subotu, 8. veljače od 11 sati na Platku će se održavati tradicionalna manifestacija Maškarani Platak, ovoga puta kao pretprogram nedjeljne Zvončarske simfonije susjedstva Čavle Europske prijestolnice kulture.

U subotu, 8. veljače od 11 sati na Platku će se održavati tradicionalna manifestacija Maškarani Platak, ovoga puta kao pretprogram nedjeljne Zvončarske simfonije susjedstva Čavle Europske prijestolnice kulture. / Foto: TZO Čavle
Foto: TZO Čavle

Sudionici će se na Platku okupljati od 11 sati, a povorka maškara krenut će u 12 sati ispred Malog doma na Platku te završiti ispred Velikog doma, gdje će za sve sudionike biti organizirane animacijske igre, kao što su primjerice: tko će najbrže pojesti kobasice ili najbrže popiti pivu. Nakon završetka, najboljima će se dodijeliti i medalje.

Posjetitelje će na Platku od 18 sati zabavljati Frula Band, a u večernjim satima zabava se seli u Dom kulture Čavle, gdje u 21 sat započinju maškarani tanci uz band Groovers i besplatan ulaz.

U manifestaciji Maškarani Platak sudjeluju Mesopusna kumpanija Grad Grobnik, Jušto oženjeni – Just Married, Škrljevske maškari, Gornji kraj – Crikvenica, Karnevalska grupa Pom-F-Ri, Pikići, Lahko ćemo, Prijatelji/Amici, Grobnički dondolaši te njemački partneri susjedstva Čavle Europske prijestolnice kulture, zvončarska grupa Vorstandschaft des Klausen i Bärbele Verein iz njemačkog Immenstada.