Riječki zeleni tjedan

17.05.2019.

Subotnja akcija čišćenja parka na Kantridi i radionice u Prirodoslovnom muzeju

U subotu, 18. svibnja 2019. završava program Riječkog zelenog tjedna, uz slijedeći raspored:

  • Od 9 do 13 sati u parku na Kantridi (kod ulaza na Istarskoj ulici između k. br. 62 i 68.) održat će se ekološka akcija čišćenja. Pozivaju se svi građani da se priključe volonterskoj akciji, uz prijave na e-mail adresu valentina.vukelic@rijeka.hr radi osiguravanja besplatne marende. Organizatori mole volontere da sa sobom ponesu vodu, adekvatnu obuću i odjeću te rezervnu odjeću.
  • U Prirodoslovnom muzeju Rijeka (Lorenzov prolaz 1) u 10 sati započet će stručno vodstvo parkom Nikole Hosta uz stručnjake dr.sc. Boštjana Surinu i dr.sc. Željku Modrić Surina.
  • Također, u Prirodoslovnom muzeju od 10 do 12 sati održat će se zabavno-edukativni program za najmlađe i cirkuski show „Muzej i klaun u parku“.

Nedjeljna akcija čišćenja Velog vrha odgađa se do daljnjeg zbog najave lošeg vremena.

Program Riječkog zelenog tjedna održava se od 13. do 19. svibnja 2019. u sklopu manifestacije EU Green Week koju provodi Europska komisija s ciljem istraživanja načina na koje Europska unija može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad kroz osvještavanje važnosti zelene infrastrukture, važnosti pravilnog gospodarenja otpadom i recikliranja, uključivanje zajednice u sve aspekte očuvanja okoliša i očuvanje bioraznolikosti flore i faune.

EU Green Week svake se godine usredotočuje se na neki od aktualnih problema odabirom teme tjedna i njegovog mota, a ovogodišnja tema je „Primjena okolišnih politika i zakona“ s motom „Preuzmi inicijativu!“.