Kiša, pljuskovi, grmljavina i pad temperatura

24.07.2017.

Stiže osvježenje!

Autor: Radio Rijeka

Prave ljetne vrućine, zadnjih dana i sparine, nakratko "odlaze" na odmor: u sljedećim satima stiže nam promjena vremena, koja donosi kišu, pljuskove, grmljavinu, mjestimice i tuču. Stoga i upozorenje - na riječkome području očekuju se grmljavinska nevremena.

Kiša na Korzu, foto: Zoran Žmirić
Foto: Zoran Žmirić

Meteorolozi za ovaj ponedjeljak najavljuju pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji, osobito krajem dana i u noći. Mjestimice je moguća i tuča. Sve to pratit će i umjereno, ponegdje i pojačano jugo i jugozapadnjak. U noći će vjetar okrenuti na buru.

Nešto kiše očekuje se već poslijepodne, ali glavnina oborina na našem će području biti navečer i u noći na utorak. Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje zbog mogućih opasnih vremenskih uvjeta: vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme u Rijeci, okolici i na otocima je između 60 i 80 posto.

Nakon današnjih još uvijek visokih temperatura, noćas bi se trebalo lakše spavati - sutrašnje temperature zraka mogle bi biti i za pet, šest stupnjeva niže od onih proteklih dana. I utorak će obilježiti nestabilno vrijeme, uz moguću kišu ili pljuskove. Nešto stabilnije u srijedu, a prema kraju tjedna ponovno sve više sunca i sve toplije.

Izvor: Radio Rijeka