Najavljeno 20 atraktivnih programa

18.06.2019.

Stiže nam 14. izdanje Ljeta na Gradini!

Autor: Smiljana Radović Lagator

U sklopu 14. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini od 6. srpnja do 1. rujna na Trsatskoj gradini će se održati 20 atraktivnih programa.

U sklopu 14. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini od 6. srpnja do 1. rujna na Trsatskoj gradini će se održati 20 atraktivnih programa.

 

Ljeto na Gradini je tradicionalna manifestacija koja svake godine tijekom ljetnih mjeseci na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine ugošćuje kulturne, umjetničke i zabavne sadržaje. Bogati program Ljeta na Gradini predstavili su organizator Vedran Babić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Vojko Obersnel te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Čak 327 izvođača

Izražavajući zadovoljstvo što može najaviti 14. izdanje Ljeta na Gradini, od čega šesto pod njegovom orkestarskom palicom, Babić je u ime organizatora istaknuo kako se već više mjeseci priprema program, u kojem će ove godine sudjelovati čak 327 izvođača.

„Prošlih godina smo letvicu postavili vrlo visoko u smislu organizacije i u programskom smislu i vjerujem da će tim ljudi koji radi na ovom projektu još jednom opravdati razlog dolaska brojnih posjetitelja na Ljeto na Gradini”, kazao je Babić, zahvalivši se Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici na potpori u organizaciji manifestacije za koju vjeruje da može itekako pridonijeti promociji Rijeke kao turističke destinacije.

Da Rijeka zaista i prerasta u destinaciju svjedoče i podaci o turističkom prometu i dolascima. Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Filipović, kao i proteklih godina, u prvih pet mjeseci ove godine zabilježeno je 20% više turističkog prometa nego u istom razdoblju protekle godine.

U sklopu 14. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini od 6. srpnja do 1. rujna na Trsatskoj gradini će se održati 20 atraktivnih programa.„Nakon uspješnog Adventa na Gradini koji je postao jedan od najprepoznatljivijih manifestacija i advenata u Hrvatskoj ulazimo u ljeto s manifestacijom koja se etablirala kao ona koja privlači brojne posjetitelje. Fascinira podatak kako je Trsatsku gradinu u proteklih 13 godina u sklopu 380 održanih programa Ljeta na Gradini posjetilo 140 tisuća ljudi. Program Ljeta na Gradini je svake godine sve sadržajniji i inovativniji i organizatorima želim da ih ove godine prate nešto bolji vremenski uvjeti“, kazao je zamjenik gradonačelnika Filipović, dok je direktor TZ-a Škarpa istaknuo kako su Ljeto na Gradini kao i Advent na Gradini dali najposjećenijem turističkom lokalitetu u našem gradu bitno drugačiju dimenziju od one koja je bila unazad pet godina.

Otvorenje uz 5000 svijeća

Otvaranje Ljeta na Gradini održat će se 6. srpnja, kada će Trsatska plamenove čak 5000 svijeća. Osvjetljavanje Gradine svijećama jedna je od šest konceptualnih manifestacija na kojima počiva Ljeto na Gradini, poput Gradina Dance Arta, koji će na Gradinu dovesti 30 plesača ili manifestacije Light transformation Gradina, najfotografiranijeg  programa Ljeta na gradini. Jedna od najposjećenijih manifestacija je Taste&Music, koja sjedinjuje degustaciju kvarnerskih specijaliteta s koncertom klape Šufit. Program 1. rujna zatvara jedna već poznata konceptualna manifestacija, koja pod imenom „Baltazar na Gradini“, na kojoj će predavači otkriti zabavnu stranu znanosti.

Ljeto na Gradini donosi i niz glazbenih programa – koncerte svestranog pjevača i kantautora Marka Tolje, dive hrvatske estrade Vanne te Riječanke Nikolina Tomljanović, nastup Branimir Gazdik Quarteta, kao i završnu produkciju Studija Maraton s Mijom Negovetić u glavnoj ulozi, koncert britanskog orkestra i dječji mjuzikl „Škola snova“. Nakon velikog uspjeha prvog izdanja BSH Trsat Castlea, jedinstveni koncept dnevnog partyja i ovog će ljeta gostovati na Trsatskoj gradini.

Na programu se nalazi i tri predstave, monodrama o životu Miroslava Ćire Blaževića u izvedbi Tarika Filipovića, priča o netipičnom migrantu iz Sirije „OtpisaNE“ te „Kako misliš mene nema?!“ s Filipom Juričićem i Amarom Bukvićem.

Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz moguće je kupiti u pretprodaji od srijede, 19. lipnja u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu te putem sustava Moje karte, a po prvi put i putem prodajne platforme rijekamarketplace.com.

Cjelokupni program dostupan je na internetskoj stranici Ljeta na Gradini.