S riječkog Gradskog vijeća

22.09.2017.

Sredinom listopada počinju radovi na rotoru Martinkovac

Najkasnije sredinom listopada trebali bi započeti radovi na izgradnji rotora Martinkovac, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel na jučerašnjem aktualnom satu riječkog Gradskog vijeća.


Foto: Google Maps

Odgovarajući pitanje SDP-ove vijećnice Tamare Martinčić, gradonačelnik je pojasnio da su Hrvatske ceste raspisale natječaj i odabrale izvođača radova, koji bi, kako se očekuje, s radovima trebao započeti najduže za dva do tri tjedna.

„Radovi će se financirati sredstvima Hrvatskih cesta, premda je bilo pokušaja da se taj trošak prebaci na Grad. S obzirom na to da je u međuvremenu mijenjan status te ceste, Grad je inzistirao da se radovi provedu prema proceduri koja je prethodila prije mijenjanja statusa ceste, te da troškove podmire Hrvatske ceste kako je prethodno bilo dogovoreno.“, rekao je gradonačelnik Obersnel.

Hrvatske ceste 2. kolovoza 2017. donijele su odluku da će izvođač radova biti tvrtka G.P.P. Mikić iz Omišlja. Vrijednost radova procijenjena je na 8,7 milijuna kuna, no tvrtka je ponudila 7,65 milijuna kuna, što je prihvaćeno kao ekonomski najpovoljnija ponuda. 

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Martinkovac