Psihološka podrška

13.02.2018.

Škola za razvedene roditelje u Dječjem domu "Tić"

Autor: Filip Brnelić

U utorak, 20. veljače u Dječjem domu "Tić" Rijeka, na adresi Beli Kamik 11, održat će se prvi susret "Škole za razvedene roditelje", besplatnog programa psihološke podrške razvedenim roditeljima i roditeljima u tijeku razvoda. Predviđenih 5 susreta održavat će se utorcima, završno s datumom 20. ožujka, od 17 do 18.30, a za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice (uz potrebnu prethodnu najavu).

Razvod

Zainteresirani se mogu javiti na mail tic@tic-za-djecu.hr ili nazvati broja telefona 051251670 radnim danom od 9 do 15 sati.

Ovaj se program kontinuirano provodi od 2007.g. i to dva puta godišnje, a cilj programa je olakšati djeci i roditeljima prilagodbu na nove životne okolnosti koje razvod donosi, pomoći im u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Program uključuje mogućnost razmjene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:

  • o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
  • utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s mogućim promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti
  • prepoznavanje i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
  • razvijanje roditeljskih vještina pomaganja djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
  • upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene roditeljskog stila i postupaka
  • upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.