Približava se najveća ulična utrka u Hrvatskoj

27.03.2019.

Rijeka Run: Najavljen 23. festival sporta i rekreacije Homo si teć

Organizatori festivala sporta i rekreacije Homo si teć - Rijeka Run na današnjoj su konferenciji za medije najavili 23. izdanje manifestacije, koje će kroz tri predstojeća vikenda ponuditi čak 10 utrka, promociju sportskih i rekreativnih udruga s područja PGŽ-a te neizostavnu humanitarnu akciju.

Organizatori festivala sporta i rekreacije Homo si teć - Rijeka Run na današnjoj su konferenciji za medije najavili 23. izdanje manifestacije, koje će kroz tri predstojeća vikenda ponuditi čak 10 utrka, promociju sportskih i rekreativnih udruga s područja PGŽ-a te neizostavnu humanitarnu akciju.

"Od samih početaka Homo si teć je imao naglašenu humanitarnu notu, a ove se godine prikupljena sredstva doniraju Društvu za dječju kirurgiju Kantrida, kako bi se pripomoglo edukaciji kirurga iz Dječje bolnice Kantrida", najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, uz želju da se i ovoga puta čim više Riječana odazove pozivu na sudjelovanje u humanitarnoj akciji, ali i rekreaciji u centru grada koji će taj dan biti zona bez prometa. Homo si teć majice mogu se kupiti u šatoru postavljenom na Trgu 128. brigade HV-a, radnim danom od 10 do 18 sati, te u dućanima Sport Visiona.

Humanitarni štand

Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić istaknuo je zadovoljstvo uključivanjem u manifestaciju, te činjenicom kako natjecateljske utrke sada vode u Kostrenu, u kojoj će trkači popularne Desetke imati i cilj utrke. Organizirat će se njihov doček uz navijački korner te zabavni program koji predvode Šajeta & bend.

Organizatori festivala sporta i rekreacije Homo si teć - Rijeka Run na današnjoj su konferenciji za medije najavili 23. izdanje manifestacije, koje će kroz tri predstojeća vikenda ponuditi čak 10 utrka, promociju sportskih i rekreativnih udruga s područja PGŽ-a te neizostavnu humanitarnu akciju.Upravo po pitanju natjecateljskih utrka ovogodišnji festival donosi najviše noviteta. "Prijave za utrke otvorene su još do kraja petka 29. ožujka, nema više prijava na dane održavanja. Osim niza već poznatih utrka, imamo i posve novu utrku, Erste Peticu, čime se ukupni broj utrka popeo na deset", naglasio je direktor RI Maratona Radovan Šoljaga.

Festival 30. ožujka u 10h otvara utrka po Trsatskim stubama 539 skok, nastavlja ga utrka popularnom riječkom šetnicom Molo longo trk 6. travnja, te potom u velikoj završnici 14. travnja donosi 8 utrka: 18. Riječki polumaraton, 4. Riječki maraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0., Erste Petica, najmasovnija utrka građana Homo si teć, dm mići trk za vrtićarce i njihove roditelje te Memorijalna utrka Milke Milinković za slabovidne osobe i osobe s invaliditetom.

Trkači iz zemlje i inozemstva

Već sada su se za natjecateljske utrke prijavili trkači iz Hrvatske i svih zemalja regije, ali i SAD-a, Francuske, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Švedske, Italije, Belgije, Poljske, Češke, Slovačke, Švicarske, Mađarske, Portugala, Kanade, Južne Afrike, Irana, Islanda, Malezije i Tajlanda. 

"I ove godine dm je dio najveće ulične utrke u Hrvatskoj, kao organizator utrke za djecu dm mići trk. Uvijek nastojimo podsjetiti građane na to koliko je bavljenje sportom važno, a pogotovo u djetinjstvu kada se usvajaju dobre i zdrave navike. Utrka dm mići trk namijenjena je predškolskoj djeci, a već osam godina na njoj nam se pridružuju najmlađi Riječani i Riječanke," rekla je Dijana Prezelj, područna menadžerica dm-a, pozvavši sve roditelje malih trkača da se i ove godine pridruže akciji kako bi se što veći broj djece potaknuo na sportske aktivnosti.

"Zadovoljstvo nam je što kao banka sada već tradicionalno podržavamo Homo si teć i ponosni smo što se utrka toliki niz godina održava u našem gradu", istaknula je Eleonora Jurasić Mataja, zamjenica direktora Regionalne direkcije Erste banke.

Ove godine festivalu se priključio i Sport Vision, čija je marketing menadžerica Vesna Čačić izrazila zadovoljstvo što su dio i humanitarnog dijela festivala, u kojem trkači trčanjem pomažu drugima.

Više o utrkama i prijavama dostupno je na internetskim stranicama Rijeka Run.