Blagdanska tradicija

12.12.2017.

Rijeka pliva: Učenici okitili bor na riječkim bazenima

Učenici osnovnih škola koji sudjeluju u projektu Rijeka pliva, ukrasima koje su sami izradili, okitili su jučer bor na Bazenima Kantrida.

Učenici koji su okitili bor na Bazenima Kantrida / Foto Goran Žiković
Polaznici projekta Rijeka pliva okitili bor na Bazenima Kantrida / Foto Goran Žiković

Blagdansko uređivanje bora na riječkim bazenima započelo je 11. prosinca 2008. godine točno za vrijeme Europskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima kada je Rijeka bila domaćin više od 500 natjecatelja iz 40-ak europskih zemalja. I tada su bor ukrasima uređivala djeca s autoricom i voditeljicom projekta Rijeka pliva, Katarinom Jusup Dodig, te plivačima/učiteljima PK Primorje CO, Ivom Grivičić i Krešimirom Čačom.

Grad Rijeka kontinuirano organizira obuku plivanja kroz projekt Rijeka pliva od školske 2008./2009. godine do danas. U projektu je do sada sudjelovalo 9.414 učenika drugih razreda iz 24 osnovne škole grada Rijeke. Središnji državni ured za šport sudjeluje u financiranju projekta u 2017. godini.

Blagdansko uređivanje bora rezime je druženja tijekom ove godine svih sportskih klubova koji treniraju na Bazenima Kantrida (16), udruga (24) kao i ostalih korisnika (104) te građana koji do kraja studenog broje 30.824 ulaza na plivališta.

Ukupan broj ulaza na plivališta od početka siječnja do kraja studenog iznosi više od 281.000. Na Bazenima Kantrida, u ovoj godini, održala su se mnogobrojna nacionalna i međunarodna natjecanja od kojih izdvajamo Međunarodni plivački miting Victoria, Primorje sinkro kup, Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u plivanju i Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu.

„Pozivamo sve građane koji budu dolazili na Bazene Kantrida, bilo zbog sporta, sportske rekreacije ili neke druge namjene, da se pridruže uređenju bora i ukrase ga svojom kuglicom“, navode iz Rijeka sporta.