Priopćenje Grada Rijeke

02.04.2019.

Rijeka ne povlači Matanićev spot o EPK, riječ je o prvoaprilskoj šali

Autor: Grad Rijeka

Nakon jučerašnje prvoaprilske šale Novog lista objavljene na zadnjoj stranici tiskanog izdanja i na portalu Novog lista o tome da „Rijeka povlači Matanićev spot o EPK“, tijekom današnjeg dana neki mediji ovu šalu prenose kao stvarnu vijest, a dio građana obratio se Gradu Rijeci negodujući zbog „povlačenja spota“.

Promidžbeni spot Turističke zajednice grada Rijeke, Hrvatske turističke zajednice i Trgovačkog društva Rijeka 2020 na temu Europske prijestolnice kulture, u režiji redatelja Dalibora Matanića i produkciji Filmerije, predstavljen je danas  u riječkom Art-kinu.

Kako 2. travnja više nije datum za zbijanje šala, iz Grada Rijeke javljamo da Rijeka ne povlači navedeni promotivni spot. Dapače, pozivamo sve medije i sve građane da ga sa You tube kanala Turističke zajednice grada Rijeke, prenose putem vlastitih društvenih mreža.

Spot je na navedenom kanalu do sada pregledan preko 100.000 puta što smatramo velikim uspjehom. Novom listu čestitamo na očito uspješnoj prvoaprilskoj šali i poručujemo da se u prvoaprilskom duhu – ne ljutimo. A medije koji su nasjeli na novolistovsku šalu pozivamo da danas prenesenu vijest o povlačenju spota ipak isprave.

Srdačan pozdrav iz Rijeke!