Najavljena Dječja karnevalska povorka

16.02.2017.

Rijeka maškarica u subotu preplavljuje Korzo

Vrijeme je i za tu subotu Riječkog karnevala kada će rijeka maškarica zaplesati glavnom riječkom šetnicom! Točnije 64 grupe sa skoro 4.500 šarenih pčelica, balerina, pingvina, slatkih čudovišta, hodajućih krumpira...

Djecja povorka 2013

Sve što treba znati o Dječjoj karnevalskoj povorci na konferenciji za medije je najavila Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke. Tko želi doživjeti budućnost Riječkog karnevala, pravac Korzo 18. veljače. Na tu će subotu centrom grada proplesati cijela vojska najslađih maškarica, vrtićara i osnovnoškolaca ujedinjenih u veliku, šarenu i bučnu Dječju karnevalsku povorku.

Kreće se u 13 sati, a prije početka povorke, na pozornici na Korzu prisutne će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje. Dječju karnevalsku povorku predvodit će Meštar Toni s Kraljicom karnevala Elaie Filipović i malim predstavnicima kraljevske loze – princezom i princem Riječkog karnevala Lanom Kinkelom i Adrianom Varelijom, prvom pratiljom Miom Popovački i drugom pratiljom Robin Ferlindeš te prvim pratiteljem Lukom Ožboltom i drugim pratiteljima Dominikom Kontićem i Reneom Bertosom.

Povorka će se kretati rutom: Riva – Trg 111. brigade HV-a – Trg Republike Hrvatske – Korzo – Scarpina ulica – Trg bana Jelačića – Ribarska ulica –  Grobnička riva / zgrada Export Delte. Kroz program će nas pratiti voditelji na 3 pozornice duž trase – Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Josip Krmpotić na Korzu, Maja Stepančić na Jelačićevom trgu i Davor Jurkotić na 4. pozornici u Ex port Delti.

Za sve koji se ne stignu maškarati kod kuće, za vrijeme održavanja povorke na niz će punktova po centru grada biti organizirano oslikavanje lica, a oni koji neće moći taj dan doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku moći će pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr ili na YouTubeu. Kroz kratko vrijeme po prolasku povorke, snimka će biti postavljena na mrežne stranice Karnevala.

Sva događanja u sklopu Riječkog karnevala 2017. i detaljne informacije o njima mogu se pronaći na službenim stranicama Karnevala.