Potpora TOP događanjima

10.04.2019.

Riječkom karnevalu 250 tisuća kuna potpore Hrvatske turističke zajednice

Autor: Smiljana Radović Lagator

Hrvatska turistička zajednica će temeljem Javnog poziva za potpore TOP događanjima bespovratno dodijeliti 4,4 milijuna kuna za 32 manifestacije. Među događajima kojima su odobrene najveće pojedinačne potpore od 250 tisuća kuna je, uz Dubrovačke ljetne igre, INmusic festival, Advent u Zagrebu, Đakovačke vezove, Rapska Fjera, Špancirfest te Vinkovačke jeseni, i Riječki karneval.

Predmet Javnog poziva za potpore TOP događanjima bila je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja koja su glavni motiv dolaska turista u destinaciju i koji doprinose ciljevima kao što je promocija Hrvatske kao turističke destinacije, unapređenje i obogaćivanje turističke ponude, produljenje turističke sezone i dr.

 „Naši ciljevi podrazumijevaju stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude, posebice u pred i post sezoni. Samo na taj način možemo doći do cjelogodišnjeg turizma. Važnu ulogu u tome imaju i kvalitetna događanja koja nerijetko bivaju glavnim motivom dolaska u destinaciju. Ove smo godine odlučili dodjeljivati sredstva za najveća događanja koja imaju međunarodni karakter i koja privlače veliki broj posjetitelja, dok smo dodjelu potpora za manja regionalna događanja prepustili sustavu turističkih zajednica s ciljem daljnjeg poticanja razvoja turizma na destinacijskim razinama“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je na Javni poziv za TOP događanja ove godine pristiglo ukupno 135 važećih prijava.

Rezultati Javnog poziva objavljeni su na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice