jedni dom za ljude bez krova nad glavom na području PGŽ

22.03.2012.

Riječko prihvatilište za beskućnike "Ruže Sv. Franje" bilježi petu godišnjicu djelovanja

Petu godišnjicu djelovanja, riječko prihvatilište za beskućnike "Ruže Sv. Franje" Franjevačkog svjetovnog reda Mjesnog bratstva Trsat obilježit će prigodnim programom kojim želi širu javnost dodatno senzibilizirati o sve većem problemu beskućništva.

Ruže svetog Franje

Tako će od 26. do 30. ožujka od 8 do 19 sati u sklopu Dana otvorenih vrata prihvatilišta, svi zainteresirani moći posjetiti prostor ovog jedinog doma za ljude bez krova nad glavom na području primorsko-goranske županije i šire, i to u dvorištu crkve sv. Romualda i Svih svetih na Kozali, Baštijanova 25a.

U ponedjeljak, 26. ožujka s početkom u 11 sati, u Gradskoj vijećnici bit će održana tribina "I ja sam čovjek" na kojoj će osim predstavljanja petogodišnjeg rada prihvatilišta, neki od sadašnjih i bivših korisnika iznijeti svoja svjedočanstva na putu resocijalizacije, dok će Jovana Trifunović iz Erste zaklade suočiti ovdašnju javnost o novom valu beskućništva koji će Hrvatsku iduće godine "zapljusnuti" ulaskom u Europsku uniju. Upravo je Erste zaklada prošle godine riječkom prihvatilištu dodijelila nagradu za socijalnu integraciju u konkurenciji više od stotinu projekata s područja Jugoistočne Europe, uključujući zemlje bivše Jugoslavije.

Dan poslije, u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu u 16 sati bit će otvorena izložba o dosadašnja tri nastupa Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika na svjetskim prvenstvima socijalno marginaliziranih osoba, a u 18.30 sati u Svetištu Majke Božje Trsatske bit će služena sveta misa zahvalnica.

U petak 30. ožujka u Filodrammatici bit će otvorenje izložbe "Primijeti me!" koja će se moći razgledati do 6. travnja, kada će biti upriličena humanitarna aukcija fotografija na platnu s motivima beskućništva.