Devet parkirnih mjesta za autobuse raspoređeno je na 5 perona

13.07.2012.

Riječko parkiralište za turističke autobuse

Autor: Radio Rijeka

Na Trgu Bana Josipa Jelačića u Rijeci uređeno je parkiralište za turističke autobuse, a od petka 13. srpnja, uspostavlja se i naplata parkiranja. Premiještanjem većine linija prigradskog autobusnog prometa KD Autotrolej na terminal na Delti lokacija na Jelačićevom trgu oslobođena je većeg dijela autobusnog prometa, pa su na tu lokaciju usmjereni turistički autobusi.

Riječko parkiralište za turističke autobuse

Devet parkirnih mjesta za autobuse raspoređeno je na 5 perona i turisti se sada mogu iskrcati u središtu grada i krenuti u razgledavanje njegovih znamenitosti. Položaj parkirališta omogućava jednostavan pristup turistima pješačkoj zoni Korza i Starog grada, a autobusi se mogu brzo i jednostavno uključivati u promet.

Boravak autobusa na Jelačićevom trgu naplaćuje se 50 kn na sat, uz ograničeno vrijeme parkiranja na dva sata, a naplatu će obavljati naplatničari Rijeka prometa. Za parkiranje dulje od dva sata, pa i višednevno parkiranje turističkih autobusa i dalje su na raspolaganju parkirna mjesta u Ulici Milutina Barača po cijeni od 20 kn na sat.

Izvor: Radio Rijeka

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar