od 19. do 21. ožujka u atriju HKD-a

07.03.2012.

Riječko gostovanje i radionica nizozemskog dizajnera Maxa Kismana

Autor: Zoran Krušvar

Najpoznatiji Nizozemski dizajner svjetskog glasa Max Kisman u periodu od 19. do 21. ožujka održati će edukativnu radionicu pod nazivom „The complexity of simplicity“ u organizaciji riječke marketing agencije Kreativ Media Grupa i pod pokroviteljstvom Odjela za kulturu Grada Rijeke. Radionica za 25-30 polaznika održat će se u atriju HKD-a na Sušaku, a kotizacija za polaznike za sva tri dana iznosit će 300 kn po polazniku. Na samoj radionici Max Kisman prezentirat će vlastiti radni koncept te objasniti način na koji se jasnim i jednostavnim idejama dolazi do čvrstih i moćnih vizualnih poruka.

Max Kisman

Posljednjeg dana svog boravka u Rijeci, 21. ožujka 2012., Kisman će u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održati besplatno predavanje s početkom u 11 sati.

Na danas održanoj konferenciji za novinare SAŠA MARKOVSKI, direktor agencije Kreativ Media Grupa d.o.o. naglasio je spremnost i mogućnost svoje agencije u uspješnoj organizaciji ovakvog događaja u Rijeci. Isto tako istaknuo je “da je moguće i u Rijeci, a ne samo u Zagrebu,  uspješno organizirati event ovakve veličine i značaja“. Pozdravio je uključenost Odjela za kulturu Grada Rijeke kao i velikog broja riječkih gospodarskih subjekata koji su u svojstvu sponzora i pokrovitelja eventa „prepoznali mogućnosti vlastitog doprinosa boljoj općoj slici kulture u Gradu Rijeci“.


presica najava max kismanIVANA MEDICA, grafički dizajner u agenciji Kreativ Media Grupa d.o.o.
prezentirala je ukratko biografiju i radni opus ovoga svjetski poznatoga dizajnera. Istaknula je da je gospodin Kisman grafički dizajner za nacionalnu nizozemsku televizijsku kuću VPRO TV; umjetnički direktor Wired TV-a u San Franciscu; dobitnik brojnih nizozemskih nagrada za televizijsku grafiku; predavač na Akademijama u Amsterdamu, Maastrichtu i San Fanciscu; osnivač nizozemskoga časopisa za tipografiju i umjetnost TIP/Typografisch Papier te vlasnik vlastitog dizajnerskog studija u Amsterdamu (Kismanstudio).

 „Na radionici u Rijeci“, istaknula je Medica, „Kisman će prezentirati koncept radionice „The Complexity of Simplicity“ koji je postao ujedno i njegova radna metoda. Sam koncept ove metode dizajner obrazlaže na način na koji se prezentiranje složene informacije na jasan način najbolje postiže njenim razlaganjem na esencijalne dijelove“ zaključuje Medica.

 „Radionica započinje 19. i traje do 21. ožujka;  broj sudionika je limitiran na 30 polaznika, a kotizacija za sva tri dana iznosi 300 kn“ naglasila je Medica.

Max Kisman

Kratku snimku s konferencije za novinare i izjave organizatora možete vidjeti u prilogu:

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1