ALPINIZAM

13.06.2018.

Riječki alpinistički klub poziva na Dan otvorenih vrata

Riječki alpinistički klub (RAK) ovaj tjedan slavi 20 godina postojanja, te je tim povodom organiziran i prigodni program u prostorima kluba na adresi Šetalište 13. divizije 28. Dio program bit će otvoren i za javnost, pa se svi zainteresirani pozivaju na Dan otvorenih vrata Riječkog alpinističkog kluba u četvrtak, 14. lipnja 2018.

undefined

Klub i umjetna stijena (bolder) u sklopu kluba bit će taj dan otvoreni za javnost od 16:00 do 20:00 sati, što bi značilo da će građani moći isprobati penjanje uz nadzor članova kluba. U 20:30 sati slijedi predavanje jednog od najboljih hrvatskih alpinista, člana RAK-a Elvina Sindičića.   

Ovaj program je ujedno i ovogodišnja alternativa tradicionalnog Zero Memoriala, manifestacije koju klub već godinama organizira u vrijeme Dana sv. Vida u sjećanje na prerano preminulog člana Zehriada Vikića.

Riječki alpinistički klub osnovan je 1998. godine, a izrastao je iz alpinističkih odsjeka koji su djelovali pri planinarskim društvima PD Platak i PD Kamenjak. Danas broji oko 170 članova, najviše od svih hrvatskih alpinističkih klubova i odsjeka te se prvenstveno bavi razvojem alpinističkih djelatnosti, pri čemu se ističe organizacija ljetnih i zimskih alpinističkih škola. RAK posjeduje i veliku  “oružarnicu” klupske alpinističke opreme, bogatu alpinističku knjižnicu te intenzivno radi na održavanju nekoliko sportskih penjališta u okolici Rijeke.