"Odlučujući trenutak 2009.-2018."

03.07.2019.

Retrospektivna izložba "10 godina sportske fotografije" otvorena na Korzu

U organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Hrvatske olimpijske akademije, na Korzu je danas otvorena retrospektivna izložba u povodu 10 godina sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2009.-2018.“.

U organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Hrvatske olimpijske akademije, na Korzu je danas otvorena Retrospektivna izložba 10. godina sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2009.-2018.“.

Izložbom na postamentima predstavljene su najistaknutije fotografije pristigle na fotografski natječaj Zajednice sportova PGŽ-a u proteklih 10 godina.

„Odlučujući trenutak“ krenuo je u 2008. godini kao lokalni projekt a danas se razvio u međunarodnu izložbu s brojim partnerima", naglasio je Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a. 

U organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Hrvatske olimpijske akademije, na Korzu je danas otvorena Retrospektivna izložba 10. godina sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2009.-2018.“.  Na retrospektivnoj izložbi „10 godina sportske fotografije“ moguće je pogledati sve dosada pohvaljene i nagrađene fotografije. Projekt je prepoznala i Hrvatska olimpijska akademija čiji je ravnatelj Saša Ceraj na otvorenju istaknuo važnost  promicanja olimpizma i olimpijskih vrijednosti. „Fotografija i ova izložba vjerodostojno objedinjuju sport, umjetnosti i etiku“, poručio je Ceraj.

U ime pokrovitelja projekta Primorsko-goranske županije govorila je Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, ističući da ova izložba može biti poticaj svim sportašima i građanima na bavljenje sportom i aktivnim provođenjem slobodnog vremena te proglašava izložbu otvorenom.

Predsjednik prosudbenog povjerenstva Borislav Božić ispričao je priču „Magija igre i slike“, kojom se slikovito može predočiti vrijeme u kojem živimo. Otvorenju izložbe prisustvovao je i v.d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Renato Kostović.

Uz izložbu prezentirana je i Monografija retrospektivne izložbe povodom 10. godišnjice održavanja izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak.“

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, kao pokretač natječaja za sportsku fotografiju, skupila je tijekom 10 godina zavidnu arhivu s oko 3500 fotografija. Na izložbama prikazano je 495 fotografija, te nagrađena i pohvaljena 101 fotografija.