Dani darovitih učenika

24.03.2015.

Radionica Mali arheolozi

Autor: Iva Blažević

U Pomorskom i povijesnom muzeju grada Rijeke održana je radionica „Mali arheolozi“. Riječ je o programu koji se povodom obilježavanja Dana darovitih učenika, održava u tjednu od 21. do 28. ožujka 2015. g., u organizaciji Centra za poticanje darovitosti i Društvaroditelja darovite djece „Lodur“, u suradnji s Odjelom za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Na radionici „Mali arheolozi“ djeca su se kroz igru i praktičan rad upoznala s arheološkim iskopavanjima i istraživanjima. Djeca su prvo pripremila teren za arheološko iskopavanje, zatim su provodila arheološko iskopavanje i na kraju su izradila arheološku terensku dokumentaciju.

Osim ove radionice, u Pomorskom i povijesnom muzeju grada Rijeke održane su radionice „Slika u slovu“, na kojoj je učenicima predstavljena vještina lijepog pisanja i ukrašavanja slova i radionica „Antičke igre“, kojoj je tema bila veza između materijalne i nematerijalne zaštite.

U subotu, 28. ožujka, održat će se radionica „Dramci iz Guvera“ na kojoj će se sudionici, djeca od 8 do 14 godina, upoznati s osnovnim glumačkim zadacima.