Gradonačelnikov kolegij

11.04.2017.

Proširuje se plaža Kostanj: Šetnica duga 6 kilometara povezivat će plaže i turističke sadržaje

U okviru kapitalnog infrastrukturnog projekta Grada Rijeke Obalna šetnica s plažama – Zapad, kojim će se u dužini od 6 km povezati plaže i sportski, rekreativni i turistički sadržaji, proširit će se plaža Kostanj.

U okviru kapitalnog infrastrukturnog projekta Grada Rijeke Obalna šetnica s plažama – Zapad, kojim će se u dužini od 6 km povezati plaže i sportski, rekreativni i turistički sadržaji, proširit će se plaža Kostanj.

Gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjem je kolegiju prihvatio prijedlog Odjela gradske uprave za urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem da se izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju i proširenje plaže Kostanj povjeri Arhitektonsko-građevinskom ateljeu d.o.o. koji je izradio i projekt plaže Kostanj. Kako je obrazložio Srđan Škunca, pročelnik Odjela, plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih i najprepoznatljivijih plaža namijenjena osobama s težim ili lakšim tjelesnim oštećenjima, koju koriste ne samo Riječani nego i turisti.

Kapacitet plaže je 300 kupača, no zanimanje i potrebe daleko premašuju taj broj pa je nužno njeno proširenje na novu površinu, za što postoji mogućnost na njenom zapadnom dijelu. Proširenje plaže planirano je nasipavanjem i formiranjem plažnog platoa, čime bi se udvostručio sadašnji  kapacitet. Proširenje plaže Kostanj dio je kapitalnog infrastrukturnog projekta Grada Rijeke, Obalna šetnica s plažama – Zapad, kojemu je cilj povezati plaže te postojeće i planirane sportske, rekreativne i turističke sadržaje zapadnog dijela Rijeke, u dužini od ukupno gotovo 6 kilometara. Plaža Kostanj dio je dionice za čiji je obuhvat  već izrađena projektna dokumentacija i ishođena dozvola za gradnju.

Prihvaćajući zaključak gradonačelnik Obersnel podsjetio je da je plaža Kostanj bila prva plaža u Hrvatskoj prilagođena osobama smanjene pokretljivosti te je postala vrlo popularna među Riječanima, ali i u cijeloj Hrvatskoj. – Iako će proširenje, zbog karakteristika terena, biti vrlo složen zahvat, povećanje kapaciteta plaže je nužno, a izrada projektne dokumentacije prvi je korak ka ostvarenju tog projekta – zaključio je gradonačelnik.

Tagovi: