Akcija u prometu "poštujte naše znakove"

01.09.2010.

Prometna učilica na webu

S početkom rujna, odnosno nove školske godine Policijska uprava primorsko-goranska započinje s provođenjem akcije pod nazivom Poštujte naše znakove, a u cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama s naglaskom na zaštitu djece u prometu, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

Prometna učilica

U razdoblju od 1. rujna 2009 do 15. lipnja 2010. godine na cestama ove županije evidentirano je 2707 prometnih nesreća. U tim nesrećama sudjelovale su 52 osobe starosti od 7 do 14 godina. Od navedenog broja djece 7 je zadobilo teške tjelesne ozljede, 37 lake, a 8 djece je prošlo bez povreda. Na području Primorsko-goranske županije u 58 osnovnih škola u prvi razred školske godine 2010./11. upisano je 2387 učenika.

U sklopu te akcije, u dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima OŠ biti će organizirana predavanja i razgovori u svim prvim razredima, s ciljem upoznavanja djece s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Djeci će biti uručeni prigodni promocijski materijali.

S ravnateljima OŠ pokušat će se dogovoriti prisutnost policijskog službenika za sigurnost cestovnog prometa na prvom roditeljskom sastanku. Njegova zadaća će biti kratko izlaganje roditeljima, odnosno davanje savjeta za sigurno sudjelovanje djece u prometu.

Prometna učilicaPolicijski službenici će ravnatelje, učitelje i djecu upoznati o mogućnosti korištenja webu alata za učenje i provjeru znanja iz prometne kulture pod nazivom Prometna učilica, na adresi http://prometnaucilica.skole.hr. Za navedeni web alat potrebno je korisničko ime i lozinka, koja se može dobiti od administratora u školi.

Također navodimo, da je zajedno s tijelima nadležnim za održavanje prometnica izvršen pregled prometnica u blizini škola te su otklonjeni zamijećeni nedostaci. Prilaz osnovnim školama će se pojačano nadzirati tijekom mjeseca rujna, za vrijeme početka i kraja nastave. Za vrijeme trajanja akcije angažirat će se i školske prometne jedinice u pojedinim osnovnim školama, a Postaja prometne policije Rijeka će u rad uključiti i prometnu jedinicu mladeži, koja će upravljati prometom pješaka na pješačkim prijelazima u blizini škole.

Na kraju, pozivamo vozače na dosljedno poštivanje prometnih propisa i opreznu vožnju u blizini škola. Isto tako, pozivamo roditelje koji dovoze djecu u školu da vozila parkiraju na način da ne ugrožavaju drugu djecu te da prilikom prijelaza ceste koriste obilježene pješačke prijelaze.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 3