Novi prometni režim kroz centar grada

23.11.2018.

Promet Adamićevom ulicom zatvoren i u ponedjeljak

Zbog urušavanja dijela zida na zgradi bivše pošte, ulice Scarpina, Adamićeva i Henckeova bit će zatvorene za sav promet i u ponedjeljak. Promet kroz centar Rijeke se preusmjerava.

Zbog urušavanja dijela zida na zgradi bivše pošte, ulice Scarpina, Adamićeva i Henckeova do daljnjeg će biti zatvorene za sav promet, javlja Rijeka promet. U Adamićevoj ulici i dalje traju radovi na uklanjanju skele, a promet kroz centar Rijeke se preusmjerava, što izaziva velike gužve u prometu.
Foto: Smiljana Radović

Promet iz smjera tunela Pećine cestom D-404 preusmjerava se na obilazne pravce ulicama Slavka Cindrića-Milana Smokvine Tvrdog- Strossmayerova-Titov trg-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorello la Guardia i dalje prema zapadu. Promet iz smjera zapada odvija se normalno, ulicama Riva-Ivana Zajca-D-404 ili Slavka Cindrića.

O daljnjim promjenama u regulaciji prometa građani će biti izviješćeni ovisno o razvoju situacije.

Zbog urušavanja dijela zida na zgradi bivše pošte, ulice Scarpina, Adamićeva i Henckeova do daljnjeg će biti zatvorene za sav promet, javlja Rijeka promet. U Adamićevoj ulici i dalje traju radovi na uklanjanju skele, a promet kroz centar Rijeke se preusmjerava, što izaziva velike gužve u prometu. Također, sve autobusne linije, koje u smjeru zapada, inače prolaze centrom grada, prometuju sjevernim koridorom, odnosno preko Školjića, Pomeria, Ulicom Nikole Tesle, te se kod Željezničkog kolodvora vraćaju na redovne trase.

Kako navodi KD Autotrolej, izmještena su i početna stajališta linije 32, 3a i 8a i to na Deltu, dok linija 5 kreće iz Ribarske ulice. Isto tako linije koje su se prije zaustavljale na Fiumari, sada više ne koriste to stajalište, već se u smjeru zapadu odmah prestrojavaju na Školjić i dalje navedenom trasom.

„Zbog velike gužve u prometu, kao i zbog činjenice da gotovo sve linije prolaze kroz centar grada, prisutna se veća kašnjenja i odstupanja od voznog reda, te sve korisnike molimo za razumijevanje“, navodi se na internetskim stranicama Autotroleja, gdje je dostupno i više informacija o novim, privremenim trasama autobusnih linija.