Proglašeni dobitnici nagrada za 2016. godinu

06.11.2017.

Prof.dr.sc. Jasni Krstović nagrada za životno djelo Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Zaklada Sveučilišta u Rijeci objavila je imena šestero djelatnika riječkih fakulteta koji će ove godine biti nagrađeni godišnjim nagradama i nagradom za životno djelo. Riječ je o nagradama koje Zaklada iz godine u godinu dodjeljuje najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i znanstvenim novacima.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci u srijedu 1. ožujka pokrenuli su znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti.

U kategoriji znanstvenika/ica za društvene i humanističke znanosti nagrađena je izv. prof. dr. sc. Lara Jelenc s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U kategoriji mladi znanstvenik/ca, a za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Ani Gerbin s Medicinskog fakulteta, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Mateja Ožanič s Medicinskog fakulteta, te dr. sc. Goran Mauša s Tehničkog fakulteta u kategoriji tehničke i prirodne znanosti.

Nagradu za umjetnika u umjetničko - nastavnom zvanju ponio je akad. slikar Igor Eškinja s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, dok je nagrada za životno djelo dodijeljena red. prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim znanstvenicima/icama, umjetnicima/icama i asistentima/icama koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom, umjetničkom i nastavnom radu te javnoj djelatnosti pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te razvoju akademske i šire zajednice.

Svečana dodjela nagrade bit će održana 8. prosinca 2017. godine s početkom u 11 sati u Auli magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci (Trg braće Mažuranića 10).