Rijeka

12.11.2015.

Prodajom kalendara do božićnih poklona za udomljenu djecu

Autor: Smiljana Radović Lagator

Od 13. studenog do 13. prosinca trajat će humanitarna prodaja kalendara Udruge "... i djeci s ljubavlju" pod nazivom "Dom s ljubavlju", kojom će se prikupljati sredstva za kupnju božićnih darova za udomljenu djecu Udruge "Dam dom", ali i senzibilizirati javnost o potrebi udomljavanja djece u obiteljima, gdje dobivaju veću pažnju i ljubav nego u institucijama.

Prodajom kalendara do božićnih poklona za udomljenu djecu

Humanitarnu akciju predstavili su predsjednica Udruge "...i djecu s ljubavlju" Livia Mjeda, predsjednica udruge Dam dom Claudia Juranić-Katić te predsjednica i potpredsjednica udruge Lions Polytechnik Rijeka Nilda Lazzo-Kurtin te Ozren Gruičić.

Humanitarni kalendar pod nazivom "Dom s ljubavlju 2016" deseto je izdanje kalendara Udruge "...i djeci s ljubavlju", kojim se promovira udomiteljstvo na području Primorsko-goranske županije te želi ukazati na nedostatak udomljavanja djece koje borave u institucijama. Kako je kazala Juranić-Katić, u deset godina rada udruge napravljeno je mnogo na promociji udomljavanja djece u našem kraju, u kojem ne postoji tradicija udomljavanja djece.

"Udomljavanje djece specifičan je poziv i nimalo lak posao – svjesna sam da ne mogu svi biti udomitelji, ali vjerujem da svaki član društva može pružiti podršku udomiteljskim obiteljima uključivanjem u ovu humanitarnu akciju," kazala je Juranić-Katić.

Na fotografijama kalendara nalaze se umjetnice HNK lvana pl. Zajca sa svojom djecom te  djecom rodbine i prijatelja i to Olivera Baljak, Jelena Lopatić, Tanja Smoje (Hrvatska drama), Leonora Surian, Elvia Nacinovich, Rosanna Bubola (Talijanska drama), Mirela Katarinčić-Toić, Kristina Kolar, Vanja Zelčić (Opera) te Marta Kanazir, Kristina Lukanec i Marta Čavrak (Balet). Fotografije je snimila riječka fotografkinja Livia Mjeda, a umjetnički direktor je Theodor de Canziani.

Kalendar tiskan u 700 primjeraka prodavat će se po cijeni od 45 kuna na prodajnim mjestima u Rijeci i putem mrežnih stranica Udruge "...i djeci s ljubavlju".

Volonteri udruge Lions Polytechnic iz Rijeke prodavat će kalendare na štandovima koji će biti postavljeni na Korzu (ispred glavne pošte), na tržnicama Donja Vežica i Zamet. Također, kalendar će se moći kupiti i u prostorima sponzora kalendara, salonu Perman Expirience , Rijeka, I. Henckea 1 te salonu vjenčanica Biba, Medulićeva 8 te Tower centru Rijeka, kao i u prostorijama Udruge "...i djeci s ljubavlju" u Užarskoj 28. Kupovinom kalendara putem web stranica udruge www.djecisljubavlju.hr građani će moći, umjesto papirnatog kalendara, izaberati dostavu kalendara u elektroničkom obliku.

Osim kupovinom kalendara, građani se mogu uključiti u humanitarnu akciju i uplatom sredstava, koja će se od 13. studenog do 13. prosinca moći izvršiti putem IBAN računa akcije HR 11 23400091510744185 te inozemnom uplatom na račun SWIFTCODE:PBZCHR2X.

Promocija humanitarnog kalendara održat će se u petak 13. studenog u 19 sati

u HNK lvana pl. Zajca u Rijeci. Na promociji će Centru za autizam Rijeka uručena senzorna ljuljačka, kupljena sredstvima prikupljenim prodajom devetog izdanja kalendara. U glazbenom dijelu programa nastupit će Nikolina Tomljanović, Mario Lipovšek Batiffiaca, Bonaca, Vanja Zelčić i gosti iznenađenja, a voditelj je Robert Ferlin.

Pokrovitelj kalendara su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, podršku pružaju Ured Unicefa Hrvatske te marketinška agencija Kreativ Media, make up umjetnica koje se nalaze na fotografijama napravila je Mimoza Berisha, a u akciju se uključila i tvrtka Firmus Baloni.