HUMANITARNA AKCIJA "IZ HARTERE S LJUBAVLJU"

02.04.2015.

Prodajom humanitarnog kalendara prikupljena sredstva za Centar za autizam

Autor: Smiljana Radović Lagator

U sklopu humanitarne akcije "Iz Hartere s ljubavlju", koju je organizirala udruga "...i djeci s ljubavlju" u suradnji s Udrugom ESN Rijeka, prikupljeno je 2.500 tisuće kuna namijenjenih Centru za autizam Rijeka. U tu svrhu izrađen je kalendar za 2015. godinu na čijim su stranicama fotografije studenata iz različitih zemalja Europe koji su volonterski sudjelovali u projektu.

Iz Hartere s ljubavlju

Rezultate humanitarne akcije, provedene uz podršku Grada Rijeke, na Svjetski dana autizma predstavili su  predsjednica Udruge "...i djeci s ljubavlju" Livia Mjeda koja je ujedno i autorica fotografija u kalendaru, Irena Deže Starčević iz Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, voditeljica projekta i tajnica Udruge ESN Rijeka (Erasmus Student Network) Ana Iskra, voditeljica riječke podružnice Centra za autizam Sandra Čavrak te nekoliko volontera, članova Udruge Erasmus koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Iz Hartere s ljubavljuNaime, u ovom humanitarnom projektu je sudjelovalo 29 studenata, članova Erasmus Student Networka, od kojih 22 stranih studenata (iz Poljske, Češke, Španjolske, Latvije, Rumunjske, Grčke, Malezije) koji kroz program razmjene studenata studiraju na Riječkom sveučilištu.

Zahvalivši se svima koji su na bilo koji način pomogli u prikupljanju sredstava, Mjeda je istaknula kako se humanitarna akcija nastavlja i dalje. U ime učenika, roditelja i djelatnika na prikupljanju sredstava zahvalila se voditeljica Centra za autizam.

Uz predstavljanje rezultata humanitarne akcije, Svjetski dan autizma obilježen je zajedničkim doručkom na Jadranskom trgu, organiziranim uz podršku Grada Rijeke. S ciljem ukazivanja na potrebe osoba s poremećajima iz autističnog spektra, građani su pozvani da uključivanjem u zajednički doručak nešto više saznaju o ovom poremećaju i problemima s kojima se susreću oboljeli. U organizaciju zajedničkog doručka uključili su se i članovi udruge Erasmus, dok su jaja ukrasila djeca OŠ Dolac i Eugen Kumičić.