Aktivni građani

13.09.2018.

Prijavite se na GONG-ov trening za mlade u području digitalne participacije!

Koje sve mogućnosti postoje za digitalnu participaciju – i u Hrvatskoj i u Europskoj uniji? Kako saznati bitne informacije od hrvatskih, a kako od europskih tijela? Kako se pokreće europska građanska inicijativa? Kako iskoristiti društvene mreže za zagovaranje interesa mladih? Ako imate između 18 i 25 godina, prijavite se na GONG-ov trening digitalne participacije koji će se održati u Rijeci od 5. do 7. listopada 2018.

Gong

Mladi u Hrvatskoj su i građanke i građani Europske unije - oni na čije će živote utjecati neke od najkrupnijih političkih odluka o budućnosti Unije. No, da bi utjecali na te odluke, prvo trebaju znati koje sve prilike i prava imaju te kako ih iskoristiti.

Na ovom treningu mladi će dobiti kratki, ali ambiciozni pregled alata koji su im na raspolaganju te isprobati kako se snalaze u oblikovanju svojih poruka – pisanjem ili proizvodnom videa, postavljanjem pitanja ili pokretanjem inicijativa.

Detaljan program treninga pogledajte ovdje. Prijavite se do kraja dana u utorak 25. rujna putem prijavnog obrasca, a najkasnije 27. rujna saznat ćete je li vaša prijava prihvaćena.

Više informacija možete dobiti na web stranici GONG-a.