Dječji dom "Tić"

20.01.2016.

Prijave za novi ciklus "Škole za razvedene roditelje"

Od 16. veljače do 15. ožujka u Dječjem domu Tić održavat će se novi ciklus "Škole za razvedene roditelje", programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program uključuje pet susreta, svakog utorka od 17.00 do 18.30 sati. Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice, a svima je ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno.

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje "dobrog roditeljstva" Tić organizira programe potpore roditeljima u vidu škola za roditelje te tematskih radionica i predavanja.

Škola za razvedene roditelje je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007. godine, dva puta godišnje, a 16. veljače 2016. započinje 19. ciklus. 

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:

  • o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
  • utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
  • prepoznavanje  i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
  • razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
  • upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
  • upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave. 

Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa kojeg vode psihologinje Dječjeg doma "Tić" Rijeka.
Svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati. Predviđeni broj polaznika je minimalno 12 i maksimalno 25 roditelja.