DJEČJI FESTIVAL TOBOGAN

08.07.2019.

Predstavljanje radionice senzornog kazališta “Čujte naš glas“

U utorak 9. srpnja 2019.g. u 18 sati u Dječjem vrtiću Maestral (Kozala 47/a, Rijeka) u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se riječko predstavljanje radionice senzornog kazališta “Čujte naš glas“. Radi se o iskustvenom i interaktivnom izvedbenom pripovijedanju priča za djecu s poteškoćama iz spektra autizma.

Predstavljanje radionice senzornog kazališta

Radionica „Čujte naš glas“ (“Hear Our Voice“), na kojoj su sudjelovali i riječki glumci-lutkari, održala se u siječnju 2019. u irskom gradu Galwayu. Radionica se održala pod vodstvom Tima Webba, bivšeg umjetničkog ravnatelja kazališta Oily Cart iz Velike Britanije, a u organizaciji irske humanitarne ustanove Galway Autism Partnership. Radionica je urodila lutkarskim izvedbama za djecu s različitim poteškoćama u razvoju – autizmom, razvojnim i intelektualnim te senzornim poteškoćama. Rezultati ove radionice sada se prezentiraju i u Rijeci.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u okviru programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, prvo je na hrvatskoj kazališnoj dječjoj sceni pokrenulo program senzornog kazališta namijenjenog svoj djeci, s posebnim fokusom na djecu s poteškoćama u razvoju te taj program razvija s irskim gradom Galwayjem koji će također biti Europska prijestolnica kulture 2020. godine.

Prijave za ovo sudjelovanje u predstavljanju zaprimaju se na e-mail ana.susic@gkl-rijeka.hr s naznakom naziva programa.

Predstavljanje je namijenjeno djeci u dobi od 4 do 7 godina.