V I D E O

10.07.2018.

Predstava Superjunaci zatvorila ovogodišnji Tobogan

Autor: Sanja Kapidžić

U nedjelju, 8. srpnja, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, plesnom predstavom Superjunaci zatvoren je ovogodišnji festival Tobogan. Predstava Superjunaci parafrazira filmove i crtiće o superjunacima koje djeca svakodnevno susreću s vrlo jasnom porukom o tome da nasilju treba reći NE. Dijalog, stvaralaštvo, ljubav i poštovanje prema drugima – to su supermoći koje spašavaju živote.

U nedjelju, 8. srpnja, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, plesnom predstavom Superjunaci zatvoren je ovogodišnji festival Tobogan.

Superjunaci su nova predstava Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec, nezavisnih kazališta koja nastavljaju istraživati nove kazališne oblike i teme važne za mladu publiku. Posebnost ove predstave jesu koreografirane borbe superjunaka stvorene iz elemenata plesa i različitih borilačkih vještina. Uz ples, cijelu predstavu prati i atraktivna glazbe različitih žanrova (opera, hip hop, tehno) stvarajući atmosferu svijeta na granici realnosti i fikcije.

Režiju potpisuje Renata Carola Gatica, dramaturgiju Dunja Fajdić, a asistentica koreografije i režije je Laura Aguerreberry. U predstavi igraju Dunja Fajdić, Karolina Horvat, Maja Kovač, Mario Jakšić, Bruno Kontrec i Jurica Marčec.