Od 18. do 26. travnja

15.04.2019.

Praznici u Astronomskom centru Rijeka uz film "Neukoritivi svemir" s Mijom Negovetić

Tijekom proljetnih školskih praznika, od 18. do 26. travnja 2019. godine u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka bit će prikazan poseban program za učenike, u okviru kojeg će se u 17 sati prikazivati film „Neukrotivi Svemir – izvor života“ s Mijom Negovetić.

U srijedu, 2. studenog, u Astronomskom centru Rijeka, održala se premijera filma „Neukrotivi svemir – izvor života“. Ovo je jedanaesti film u programu riječkog planetarija, a nastao je za ESO Supernova Planetarium and Visitor Centre čije je otvorenje zakazano za 2017. godinu. Do tada, film će se prikazivati u planetarijima diljem svijeta.

Zabavno-edukativni film Neukrotivi Svemir – izvor života namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima. Tijekom 30-minutnog filma, gledatelji napuštaju Zemlju kako bi vidjeli mjesta rođenja i umiranja zvijezda i još dalje od toga, daleko od ruba Mliječne staze do nezamislivog broja galaksija. Publika saznaje više o povijesti astronomije, izumu teleskopa te o današnjim divovskim teleskopima koji omogućuju istraživanje još dubljeg Svemira.

Kao i svi filmovi Astronomskog centra Rijeka, Neukrotivi Svemir – izvor života sinkroniziran je na hrvatski jezik, a pripovjedačica je mlada riječka zvijezda Mia Negovetić.