Norveški dani u Rijeci

23.04.2018.

Pratite uživo konferenciju o odgoju i obrazovanju u Norveškoj i Hrvatskoj

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci danas u 10 sati počinje konferencija "Obrazovanje za demokraciju: aktivni građani od učionice do zajednice", koju organiziraju Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u Hrvatskoj.

Na otvorenju konferencije govorit će prof.dr.sc. Ines Srdoč Konestra, dekanica Filozofskog fakulteta, prof.dr.sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci, Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke i Nj.E. Astrid Versto, veleposlanica Kraljevine Norveške u Hrvatskoj.

Cilj je konferencije predstaviti kontekst odgoja i obrazovanja za ljudska prava i aktivno građanstvo u Norveškoj i Hrvatskoj te otvoriti raspravu o potencijalima i načinima sustavnog uvođenja istog u hrvatski odgojno-obrazovni sustav na nacionalnoj razini. Također, konferencijom se želi dati pregled stanja demokratskog i građanskog odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj unutar institucionalnog i izvaninstitucionalnog okvira.

Na konferenciji će, uz ugledne hrvatske izlagače sudjelovati uvažene norveške profesorice Heidi Biseth i  Caroline Gebara. Naime, ova Konferencija ujedno je i dio  Norveških dana koji se u Rijeci održavaju od 23. do 27. travnja 2018. godine.

Konferencija se može pratiti uživo putem CARNetovog streama na ovom linku:  https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/12299.