FOTOGALERIJA

22.11.2018.

Policija moli građane: Ne prolazite dijelom Adamićeve u kojoj se urušilo pročelje zgrade!

Danas oko 13 sati u jednoj od najprometnijih ulica u Rijeci dogodila se građevinska nesreća u kojoj se urušio dio pročelja zgrade bivše pošte u rekonstrukciji, srušio skelu te pao na Adamićevu ulicu u centru grada. Prema dosadašnjim saznanjima u ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a zbog urušavanja skele i građevinskog materijala na kolnik, promet ovim dijelom je u potpunosti u prekidu, javlja Policijska uprava primorsko-goranska.

Promet Adamićevom ulicom u centru grada trenutno je u prekidu zbog urušavanja građevinske skele i dijela fasade sa zgrade bivše pošte. Za sada nema informacija o ozlijeđenim osobama.
Foto: Ivica Nikolac

Prometna policija promet preusmjerava na sljedeće pravce:

  • raskrižje Titov trg – Fiumara - Šetalište Antuna Kačića Miošića – istočni izlaz,
  • Trga bana Jelačića – Veslarska ulica- Ivana Zajca – istočni izlaz.

U tijeku je uklanjanje dijelova skele i drugog materijala. 

Policija moli građane da ne prolaze ovim dijelom Adamićeve ulice kako ne bi došlo do eventualnog ozljeđivanja ili drugih oblika štete.

Urušilo se nekoliko četvornih metara pročelja na trećoj etaži zgrade bivše pošte, koja je u prenamjeni u robnu kuću, navodi Hina. Investitor je tvrtka TIM Nekretnine, a izvođač radova Kamgrad. Materijal je povukao za sobom dio građevinske skele te pao na pločnik i jedan trak ulice.

Građani koji su se zatekli na mjestu događaja kažu kako u trenutku urušavanja, oko 13 sati, u tom dijelu ulice nije bilo nijednog vozila niti pješaka, a na samo dvadesetak metara udaljenosti je autobus gradskog prijevoza stajao na crvenom svjetlu na semaforu.

Promet Adamićevom ulicom u centru grada trenutno je u prekidu zbog urušavanja građevinske skele i dijela fasade sa zgrade bivše pošte. Za sada nema informacija o ozlijeđenim osobama. Kako se od riječkih vatrogasaca neslužbeno doznaje, zasad je prioritet osigurati da nitko ne prilazi tom dijelu ulice, jer postoji velika mogućnost da padne i ostatak skele. Nakon pregleda mjesta događaja utvrdit će se na koji način se može ukloniti skela, javlja Hina.

Dodatna opasnost je u tome što je ulica relativno uska, širine dva prometna traka, a skela seže do vrha četveroetažne zgrade, pa bi nekontroliranim padom vjerojatno oštetila zgradu s druge strane ulice. Na mjestu događaja je desetak vatrogasaca i policijski službenici.

Promet tim dijelom Adamićeve ulice odmah je zatvoren, a kako doznajemo, tako će ostati do daljnjega.

Što se tiče autobusnih linija u smjeru zapada, one prometuju tzv. sjevernim koridoroom  - Školjić, Pomerio, Nikole Tesle, Željeznički kolodvor, Mlaka...

Tagovi: