VIDEO

07.01.2015.

Podjelom posne hrane obilježen pravoslavni Badnjak

Autor: Stipe Kristić

U utorak, 6. siječnja 2015. godine u Bazarigovu prolazu (preko puta Riječke ure), s početkom u 11.30 sati Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Rijeke organizirali su obilježavanje Badnjaka po Julijanskom kalendaru.

Podjelom posne hrane obilježen pravoslavni Badnjak

Tom prilikom građanima je bilo podijeljeno 1500 porcija posne hrane, a proslavi i druženju s građanima pridružio se i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Badnjak po Julijanskom kalendaru na ovaj se način u Rijeci obilježava već petu godinu za redom.

Također, gradonačelnik Obersnel uputio je čestitku Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini, parohu riječkom Mići Kostiću i Marku Đuriću te svim građanima Rijeke - vjernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru.

U čestitki je napisao: "Neka vam blagdani donesu mir, radost, duhovnu okrjepu, kako bismo zajednički mogli nastaviti graditi društvo međusobnog razumijevanja, tolerancije, uvažavanja i suradnje. Uvjeren sam kako će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama svakodnevno promiču temeljne ljudske i moralne vrijednosti, optimizam, te ekumenski i međuvjerski dijalog."